Visma 2010: Beleving en sfeer centraal

4769
23 feb 2010

Over een maand gaat in de Rotterdamse Ahoy de 42ste editie van Visma van start. Op de grootste hengelsportbeurs van Europa staan dit jaar de beleving en sfeer die onlosmakelijk met het sportvissen zijn verbonden centraal.

Naast de hengels, molens, (kunst)aas, visboten, -vakanties, lezingen, workshops en heel veel koopjes, zijn er deze editie van Visma ook vijf visstekken ingericht op de beursvloer. “Elke stek is honderd vierkante meter groot en staat in het teken van een vissoort of type visserij, te weten witvis, karper, roofvis, zeevis en vliegvissen. Deze stekken grenzen allemaal aan een grote visvijver met drie bassins waarin forellen, steuren en meervallen rondzwemmen. Dat laatste is nóg een primeur voor de beurs”, zegt Jolanda Dietvorst, communicatiemanager Visma.

Aan de waterkant

“De visstekken zijn in samenwerking met Publishing House, Dutch Fishing, Vereniging Nederlandse Vliegvissers en Sportvisserij Nederland zo ingericht en aangekleed – met onder meer zand, planten, bomen, waterwanden, sfeerfoto’s op groot formaat en hengelsport toebehoren als bivy’s en boten – dat het net lijkt alsof je aan de waterkant zit. Je komt helemaal in de sfeer om te gaan vissen”, aldus Dietvorst. Echt vissen is als gevolg van de regelgeving voor beurzen een brug te ver, maar verder kun je op de stekken je hart ophalen voor wat betreft jouw favoriete visserij.

Tweerichtingsverkeer

Onder leiding van een gastheer/gastvrouw die een expert is op het gebied van een bepaald type visserij, vinden er op de stekken de hele dag door gratis interactieve workshops plaats. Dietvorst: “Doorgaans zijn lezingen en workshops eenrichtingsverkeer waarbij de expert tegenover een grote groep uitlegt hoe hij zijn visserij aanpakt. Het publiek staat er vaak passief te kijken en luisteren. Bij de interactieve workshops op de stekken gaat het om een wisselwerking van twee kanten. Het zogenaamde ‘learning by doing’.”

Tips en trucs van pro's

Want behalve een meet & greet met bekende sportvissers die de stekken bemannen, ga je samen met hen in op verschillende aspecten van een bepaalde visserij. “Daarbij kun je denken aan tips en trucs als het knopen van onderlijnen, samenstellen van voer en aas, binden van vliegen, het uitstippelen van een vistactiek, maar bijvoorbeeld ook een onderdeel als fotografie,” legt Dietvorst uit. Om de workshops praktisch te houden, wordt er steeds met kleine groepen gewerkt. “Inschrijven is doordat er continu workshops zijn niet nodig, zodat iedereen die interesse heeft aan bod kan komen.”

Vertrouwde elementen

Naast dit nieuwe element zijn ook de vertrouwde elementen als de castingbaan, Vaste Stokken Parade, het BeetTheater (voorheen Visma Theater) en de Ierse Pub weer op Visma aanwezig. “In het verlengde van die laatste hebben we dit jaar ook een culinair plein waar je kan leren hoe je vis moet fileren en roken”, voegt Dietvorst toe. Het exposantenaanbod is ook dit jaar weer indrukwekkend. Daarbij zijn alle aanbieders van visvakanties voor het eerst gebundeld op het Visma Toerisme
Plein. “Zo krijgt de bezoeker een beter overzicht, kan hij gemakkelijker vergelijken en kom je ook wat sneller in een vakantiesfeer. We doen er alles aan om de beurs zo toegankelijk en plezierig mogelijk te maken.”

Bezoek de stand van Sportvisserij Nederland

Sportvisserij Nederland is ook dit jaar weer prominent op de Visma aanwezig. Zo kun je Vis TV presentatoren Ed en Marco ontmoeten en hen het hemd van het lijf vragen, is er het Stekkieplein met allerlei leuke activiteiten voor de jeugd, kun je met vragen, opmerkingen of ideeën terecht bij de redactie van Hét Visblad, worden de cursisten van Sportvisserij Nederland uitgenodigd voor een terugkombezoek op de stand en zal er onder de beursbezoekers worden geënquêteerd.

Praktische info

Visma 2010 vindt van 25 t/m 28 maart plaats in Ahoy Rotterdam en staat garant voor vier dagen visplezier.

  • Donderdag 25 maart 10.00 - 22.00 uur
  • Vrijdag 26 maart 10.00 - 22.00 uur
  • Zaterdag 27 maart 10.00 - 17.00 uur
  • Zondag 28 maart 10.00 - 17.00 uur

Op de website www.sterkevisverhalen.nl kan ook jij visverhalen, -foto’s en -filmpjes plaatsen, waarmee je iedere week kans maakt op twee vrijkaarten voor Visma. De entree is gratis voor kinderen t/m 13 jaar, volwassenen betalen € 10,00. Houders van een 65+pas krijgen op vertoon hiervan aan de kassa één euro korting. Koop je vooraf via internet (www.visma.nl) een
kaartje, dan betaal je € 9,00.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide