Update verkiezingen gemeenteraad

5268
01 mrt 2010

Woensdag 3 maart zijn er weer Gemeenteraadsverkiezingen; wij berichtten daar al eerder over op deze site. Sportvisserij Nederland heeft in samenwerking met voormalig medewerker en initiatiefnemer Juul Steyn en Beet magazine de afgelopen tijd in een aantal grote steden naar de standpunten van politieke partijen ten opzichte van de hengelsport gevraagd.

Inmiddels hebben we van meer dan 20 partijen een reactie ontvangen vanuit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Nijmegen, Breda en Groningen. Met uiteenlopende standpunten en meningen. Enkele interessante quotes:

  • "Het op grote schaal ruimen van brasem en karper als alternatief voor baggeren dient als dit geen bewezen effectieve methode is onmiddellijk te worden gestaakt." (Trots op Nederland/ Utrecht)
  • "In Amsterdam West wil de PvdA zich de komende jaar sterk maken voor het aanleggen van extra sportvis-mogelijkheden in de Haarlemmertrekvaart" (PvdA Amsterdam)
  • "Als je dat gaat doen moet je ook zeer vervuilende vogels als eenden en zwanen afschieten. Wat ik natuurlijk niet wil en dus tegen de ABB ben." (Leefbaar Breda)
  • "De SP zet zich in voor een goede kwaliteit van het oppervlaktewater. Daar hoort een gezond visbestand ook bij. De vissers hebben daar juist een belangrijke functie in. Zij zitten dagelijks langs het water en zien vaak als eerste als er iets mis gaat in en om het water." (SP Groningen)
  • "ABB is geen alternatief voor baggeren, en moet zeker niet keer op keer in hetzelfde water worden toegepast. Wie kraakhelder water zoekt, kan naar de Zwitserse Alpen" (CDA Amsterdam)
  • "Visgelegenheden behouden is prima, maar ze hoeven niet uitgebreid te worden. Het is ook goed als er gebieden zijn waar vis ongestoord kan rondzwemmen." (SP Rotterdam)
  • "Ja, wanneer wij geïnformeerd worden over de (eventuele) knelpunten en/ of ontwikkelingskansen voor de hengelsport zullen wij ons graag inzetten om deze op te lossen. De belangenbehartigers kunnen in contact met ons komen via mail@leefbaarutrecht.nl " (Leefbaar Utrecht)
  • "Nederland heeft zoveel zoet, zout en brak water dat het belangrijk is dat kinderen leren over vissen en de ecosystemen waar ze in leven. Vissen helpt daarbij." (CDA Amsterdam)

-> Bekijk hier de verzamelde standpunten van een aantal politieke partijen.

Doe er je voordeel mee als je zelf in het stemhokje een keus moet maken... en voel je vooral niet beswaard om zelf navraag te doen bij politieke partijen in je eigen gemeente!

-> Lees ook: 'De keus is aan jou' (25/02)
->  Luister hier een leuk fragment (.MP3) op BNR Nieuwsradio (3 maart '10) met sportvisser Ludo Spronk over de lokale sportvisserijbelangen in Maastricht.

         

Dit item is mede tot stand gekomen door Juul Steyn en Beet Magazine.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.