Mega karpersmokkel: karpers vernietigd

6611
11 mrt 2010

Er is onlangs in Engeland een grote smokkellading van levende karpers onderschept, met een waarde van meer van 250.000 Britse pond (bijna 300.000 euro). De karpers zijn kort na de ontdekking vernietigd.

Het gaat om de grootste ontdekte smokkel van karpers aller tijden, onderschept in Dover door de Britse autoriteiten, op 26 februari jl. In totaal ging het om 120 Franse karpers met een gewicht tussen de 11 - 23 kg (25lb en 50lb) per stuk.

Alle karpers werden in beslag genomen en vernietigd door het Centre for Environment, Fisheries and Auqaculture Science (Cefas) vanwege het risico op virussen en ziektes.

Het wordt als een eerste stap gezien in een grote aanpak tegen illegale import van vis; er wordt jacht gemaakt op de 'meesterbreinen' achter deze smokkel.

De karpers hadden een geschatte waarde van 2.000 tot 4.000 Britse ponden per stuk en waren vermoedelijk bestemd voor verschillende visvijvers.

-> Lees hier het hele bericht op Angling Times (Engelstalig)

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.