Stekken Top-10 in het Havengebied

10684
16 mrt 2010

Bron: De Havenkrant. ‘De grootste schepen komen hier langs. Ik heb de Queen Mary gezien, een enorm cruiseschip. Soms zie je zeehonden of bruinvissen. Dé beste visstek in de haven.’ Robert de Wilt is hengelsportfanaat en redacteur van Hét Visblad van Sportvisserij Nederland.

Zijn favoriete plek: vanaf de stenen glooiing naast het helikopterveld bij Slag Maasmond. Je kunt er zeebaars, fint (een grote haring), makreel, tong, schar en harder vangen. ‘Ook zie je weer zeeforel en zalm, maar die zijn beschermd, dus zet ze wel terug.’

Voor deze ‘kustzone’ heb je geen visvergunning nodig. Wel is voor de havens sinds 1 januari de VISpas van Hengelsportvereniging Groot Rotterdam vereist. ‘Bij de landtong Rozenburg ving iemand een gevlekte gladde haai. Zelf heb
ik er nog nooit één gevangen, maar ze komen steeds vaker voor.’

-> Check hier de Stekken Top-10 van Robert op de website van Port of Rotterdam.

Bron: De Havenkrant (uitgave van HavenBedrijf Rotterdam, verschijnt 4 x per jaar en gaat gratis naar alle omwonenden van het Rotterdamse havengebied)

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.