Nederland in 2011 naar WK Feedervissen

6928
09 apr 2010

Feedervissen, of wel zinkvissen met voerkorven en werplood, is al jarenlang razend populair in het vaderlandse wedstrijdcircuit. Vandaar dat Sportvisserij Nederland ook jaarlijks het NK Vrije Hengel organiseert.

Hoewel alle hengeltypen daarbij zijn toegestaan, wordt er bij dit evenement voornamelijk met feederhengels gevist en heet de wedstrijd in de wandelgangen dan ook het NK Feedervissen. Via federatieve voorselecties kan men zich plaatsen voor dit kampioenschap en de winnaar mag zich vervolgens een jaar lang Nederlands Kampioen Vrije Hengel noemen.

In 2011 gaat echter een langgekoesterde wens van veel feedervissers in vervulling. Want, voor het eerst wordt er dan in Italië een officieel Wereldkampioenschap Feedervissen georganiseerd. Reglementen zijn op dit moment nog niet beschikbaar, maar natuurlijk doet Nederland mee en wil het uiteraard ’s lands beste feedervissers sturen. Daarvoor dienen dit jaar al selectiewedstrijden plaats te vinden om straks tot een team van top-feedervissers te komen.

Binnen de Nationale Topcompetitie bestaat die selectiemogelijkheid echter niet, omdat hier totaal anders wordt gevist en geselecteerd voor het WK en EK Klassiek Hengelen, waarbij uitsluitend gebruik van dobbers is toegestaan. Een topcompetitie voor de feederhengel bestaat (nog) niet. Dus, is dit jaar voor een andere oplossing gekozen.

Het NK Vrije Hengel, op 2 oktober aan de Lage Vaart bij Almere, zal namelijk behalve als nationaal kampioenschap tevens dienst doen als selectiewedstrijd voor deelname aan het Wereldkampioenschap Feedervissen. De beste 10 vissers van elke van de 5 sectoren van het NK plaatsen zich voor de Nationale Selectie Feedervissen. Hieruit zal het team van bondscoaches een team 5 top-feedervissers kiezen die ons land gaan vertegenwoordigen op het WK 2011 in Italië.

Eerst meedoen aan federatieve voorselectie

Maar, allereerst moet je je dus inschrijven voor de regionale of wel federatieve voorselecties voor de Vrije Hengel welke zijn gepubliceerd in het Visblad van maart 2010 en verder hier zijn te vinden. Van elke federatieve voorselectie plaatst 15 % (afgerond naar boven) van de deelnemers zich voor de NK. Geef je dus tijdig op voor de federatieve voorrondes, want het zal nu beslist drukker worden met inschrijvingen dan in voorgaande jaren.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide