Topvissers op 13 juni aan Prinses Margrietkanaal

6707
09 jun 2010

Zondag 13 juni vissen ’s lands beste wedstrijdvissers de vijfde wedstrijd van de Nationale Topcompetitie aan het Prinses Margrietkanaal nabij Kootstertille. Zowel senioren als junioren doen mee aan deze topcompetitie en beide categorieën tellen inmiddels de nodige vrouwelijke deelnemers.

Wat aangeeft dat het wedstrijdparkoers allang niet meer alleen het domein van mannen is. De wedstrijd is na een voorbereiding van twee uur van 11.00 tot 15.00 uur. Circa 17.00 uur volgt de prijsuitreiking in Dorpshuis Tillehüs in Kootstertille.

Hoewel het kanaal diep en breed is en zo op het oog een opgelegde kans biedt voor het vissen met de match(werp)hengel en bolognesehengel, zullen de meeste van de circa 160 deelnemers toch vooral voor de vaste hengel tot de maximum toegestane lengte van 13 meter kiezen. Daarmee kun je immers uiterst secuur met een dobber vissen, wat meestal wel de nodige aanbeten in het visrijke en vooral drukbeviste kanaal oplevert.

De vangst bestaat uit voorn, winde, kolblei, brasem, pos en baars. Ondermaatse en beschermde vissen dienen onmiddellijk te worden teruggezet. Vis die wel telt wordt gedurende de wedstrijd in zeer ruime leefnetten bewaard, na afloop gewogen en daarna weer onbeschadigd teruggezet in het kanaal.

De Nationale Topcompetitie is een initiatief van Sportvisserij Nederland te Bilthoven. Alle deelnemers zijn in het bezit van een speciale licentie. De competitie bestaat jaarlijks uit acht viswedstrijden kriskras door het land in de periode april tot oktober. Van die acht wedstrijden tellen de twee slechtste resultaten niet mee voor de einduitslag.

Aan de hand van die uitslag vormt zich zowel bij de senioren als beloften (tot 21 jaar) en junioren (tot 18 jaar) de Nationale Selectie. Uit deze selecties kiezen de bondscoaches uiteindelijk de vissers die meedoen aan het Wereldkampioenschap, EK en Interlands.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide