Pieren IJmuiden opgeknapt en nettenvrij

4769
03 aug 2010

Nu de onderhouds- en herstelwerkzaamheden aan de pieren van IJmuiden zijn afgerond, kan er ter plekke weer worden gevist. Dankzij de regeling met de beroepsvisser ter plaatse door Sportvisserij Nederland en Sportvisserij NoordWest Nederland gebeurt dit in een nettenvrije zone.

Zowel op de noord- als zuidpier zijn nieuwe betonblokken geplaatst om eerder opgelopen stormschade te herstellen. Tijdens deze werkzaamheden, die volgens de planning op 23 juli afgerond zouden moeten zijn, waren de pieren afgesloten voor alle publiek. Dit betekende dat veel sportvissers deze populaire visstekken voor de zeesportvisserij tijdelijk links moesten laten liggen.

Jaar nettenvrij

Na de opknapbeurt kunnen de pieren er weer even tegenaan en kunnen zeesportvissers op hun geliefde stek terecht. Deze
is dankzij de inspanningen van Sportvisserij Nederland en Sportvisserij NoordWest Nederland opnieuw een jaar nettenvrij.

Het vorig jaar afgesloten contract met beroepsvisser Andries Visser is namelijk verlengd. Dit betekent in de praktijk dat er in de directe omgeving van de pieren geen staand want staat en sportvissers dus alle ruimte hebben om van hun hobby te genieten.

Bron: Het Visblad aug '10

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.