Zesde wedstrijd Topcompetitie bij Ter Aar

5027
17 aug 2010

Zondag 22 augustus a.s. organiseert Sportvisserij Nederland al weer de zesde van de in totaal acht viswedstrijden van de Nationale Topcompetitie 2010. De junioren die aan de competitie meedoen vissen in het Aarkanaal nabij het Zuid-Hollandse Ter Aar, terwijl het parkoers voor de senioren aan het even verderop gelegen Amstel-Drechtkanaal is uitgezet.

Na een voorbereiding van twee uur start de wedstrijd om 11.00 uur en eindigt om 15.00 uur. Daarna volgt om circa 16.30 uur de prijsuitreiking in Partycentrum Aardam in Ter Aar.

Beide kanalen zijn bekende wedstrijdwateren en behoorlijk rijk aan witvis en baars, wat niet wegneemt dat het tegelijkertijd bepaald geen gemakkelijke viswateren zijn. Uiterst secuur vissen met dunne lijnen, lichte dobbertjes en superkleine haken zijn hier vaak de sleutel tot succes. Evengoed dat vissen op afstand met matchhengels en speciale werpdobbers goede resultaten kan geven.

Bij de Nationale Topcompetitie strijden de beste wedstrijdvissers van Nederland om deelname aan het Wereldkampioenschap, EK en Interlandwedstrijden.
Alleen vaste hengels tot maximaal 13 meter lengte en werphengels voorzien van dobbers zijn toegestaan. Doordat van de acht wedstrijden de twee slechtste resultaten komen te vervallen, kunnen theoretisch gezien veel deelnemers na de komende wedstrijd al een soort van persoonlijk klassement opmaken. De praktijk leert echter dat in de laatste twee wedstrijden nog van alles mogelijk is en dat er op zeker nog flinke verschuivingen zullen plaatsvinden in het klassement. Voor velen blijft het daarom tot en met de laatste wedstrijden op 18 en 19 september aan het Noord-Willemskanaal in Vries bijzonder spannend.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide