Veel noviteiten op de Fair for Lure & Fly

7469
19 aug 2010

De zesde editie van de Fair for Lure & Fly vindt op 4 en 5 september a.s. plaats op ‘Het Eiland van Maurik. Voor sportvisminnend Nederland is er veel te zien en te doen.

Zo geven prominente hengelsportauteurs buiten praktijkdemonstraties om op de beurs vergaarde, theoretische informatie uit te leggen of nog eens extra toe te lichten. Daarnaast is er een uitgebreid lezingenprogramma en kan de bezoeker zich door een breed scala aan gespecialiseerde bedrijven optimaal laten informeren over de nieuwste ontwikkelingen binnen zijn favoriete discipline.

  • Ook Simnav (Eagle en Lowrance) zal aanwezig zijn op het buitenterrein.
  • Shimano komt naar de Fair met de splinternieuwe collectie 2011 en zal vers van de pers haar nieuwe catalogus 2011 aan de bezoekers aanbieden. Tevens presenteren zij het complete programma van Storm, G.Loomis en natuurlijk het roofvisprogramma van haar nieuwe merk Yasei.
  • Hengelsport Discount Gigant uit Oldemarkt is een interessante nieuwkomer. Zij demonstreren als importeur de enige kajak waaruit je staande kunt vissen. Interessant voor de vliegvissers en voor de ondernemende kunstaasvisser. Proefvaarten zijn mogelijk.
  • Het Dutch Fishing Team zal, zo het ernaar uitziet, weer demonstraties bellyboat- varen en het maken van roofvismontages gaan verzorgen op de Fair. Een graag geziene gast op beurzen, zie ook www.dutchfishing.nl.
Rentenaar met primeurs op Fair

Rentenaar is een van de vaste standhouders op de Fair for Lure & Fly en mag als gerenommeerde kunstaasspecialist natuurlijk ook niet ontbreken op de komende editie van dit evenement op het Eiland van Maurik.

In het weekend van 4 en 5 september a.s. kunnen de bezoekers zich dan ook verlekkeren aan bijzonder (import) kunstaas dat je niet snel elders tegenkomt, of het moet hier duizenden kilometers vandaan zijn.

Veel van het kunstaas kan direct worden uitgeprobeerd in de waterbak aan het bekende korte hengeltje. Dit jaar worden als beursprimeur onder meer de nieuwe meerdelige ITT MultiBass en MultiTrout crankbaits verwacht (8 tot 22 cm), alsmede de Izumi swimbaits. Verder kunnen bezoekers op deze stand bijvoorbeeld ook de speciale ABU Predator uitvoering (special edition) van de Ambassadeur reel aanschaffen.

De winkel van Rentenaar is dit jaar na twintig jaar verhuisd naar het adres Raadhuisstraat 48 in Koog aan de Zaan, op een steenworp afstand van de oude zaak. De zaak geeft als vanouds deskundig advies door deskundige verkopers, die constant de ontwikkelingen wereldwijd in de gaten te houden om zodoende de nieuwste producten in huis te halen.

Kijk voor meer informatie op www.rentenaar.com

Limburgse ‘Custom build boats’ op de Fair for Lure & Fly

P.H. Tinnemans & Zn b.v. vormt een relatief nieuwe partij in de markt voor moderne visboten. Het bedrijf voor scheepsreparatie en ‘custom build boats’ uit Maasbracht heeft echter enorm veel kennis in huis op gebied van botenbouw en weet ook het nodige van sportvissen, dus kan de bezoeker voor het eerst op de Fair for Lure & Fly kennismaken met echte liefhebbers in dit vak. De Limburgse firma Jan & Debby Tinnemans komt in het weekend van 4 en 5 september a.s. naar het Eiland van Maurik met een heuse primeur in de vorm van de Tinn-Silver 450.

Tinn-Silver sportboten heeft tevens, naast de Tinn-Silver 450, een prachtige vijf meter boot ontwikkeld, die uitermate geschikt is als visboot. Deze boot zal worden getoond op de Fair. De absoluut onderhoudsvrije boot is gebouwd uit 4 mm zeewaterbestendig aluminium en volledig in- en uitwendig afgelast.

Hij heeft een zelflozende dubbele bodem met een hoog vrijboord en zeer goede vaareigenschappen. Verder kan de Tinn-Silver 500 ingedeeld en worden uitgerust naar eigen idee. Kortom, een prachtige custom build boot voor de sportvisser die iets speciaals zoekt. Meer details over de boten op www.tinn-silver.eu

Proefvaarten Lowrance/Eagle op Fair

Tijdens de Fair for Lure & Fly 2010 in het weekend van 4 en 5 september a.s. zal Lowrance/Eagle aanwezig zijn met maar liefst vier visboten. Deze boten zijn uitgerust met de allernieuwste Lowrance StructureScan™ en Lowrance Fishfinders en het is de bedoeling dat de bezoekers de apparatuur in werking kunnen zien bij het varen. Daartoe kun je in de stand een proefvaart aanvragen.

Geïnteresseerde vissers ontvangen daarbij uitgebreide uitleg van het ervaren team ProStaffers, bestaande uit Danny Geysen, Luc Coppens, Daan Verbruggen en Michel Denel. Lowrance staat dit jaar direct aan de waterkant, aan de strandzijde van de Fair op het bekende Eiland van Maurik. Alle inlichtingen en aanmeldingen voor proefvaarten gaan via deze Lowrance-stand. Meer informatie over de toestellen op de site www.simnav.nl

Nieuw roofvispakket Spro/ Gamakatsu

Eén van de grote publiekstrekkers op de vlieg- en roofvismanifestatie Fair for Lure & Fly in Maurik is de in het oog springende presentatie van hengelsportgroothandel SPRO/Gamakatsu . Gezien de grote uitbreiding in de productranges van zowel SPRO, als Gamakatsu en Watersnake is de standruimte vergroot tot maar liefst 120 m².

De toonaangevende groothandel uit Vianen staat hier samen met roofvisser en productontwikkelaar Henk Simonsz voor u klaar om u het nieuwe pakket te presenteren, al uw vragen te beantwoorden en roofvisavonturen te delen. Hieronder alvast een aantal van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hengels, molens en kunstaas.

-> Meer info

Volop ‘zoute’ inbreng op Fair for Lure & Fly

Dat de Fair for Lure & Fly 2010 een exclusieve zoetwateraangelegenheid zou zijn, wordt onmiddellijk gelogenstraft wanneer je het aanbod bekijkt aan kunstaas, vliegen en streamers, maar ook aan boten en motoren. Veel standhouders onder de botenaanbieders zijn er namelijk van overtuigd dat ook hun zeevisboten op het zoete water van de Fair perfect gedemonstreerd kunnen worden. Wie immers geïnteresseerd is in een bepaalde boot, wil kunnen varen en niets anders.

Die mening zijn ook Seb Mateijsen van Mateijsen Watersport, Jeroen Vonk van Vonk Watersport uit Maurik en R&R Aquasport uit Nijverdal toegedaan, enkele van de leveranciers van visboten die in het weekend van 4 en 5 september a.s. hun vaartuigen op (en rond) het Eiland van Maurik zullen tonen.

Mateijsen komt met een Raider 18 Cuddy voorzien van een nieuwe 135 pk (beest van een) motor van Honda naar de Fair, terwijl Vonk een zeewaardig Jeanneau en R&R Aquasport de nieuwe Atlantic Adventure meeneemt.

-> Meer info

Tophengels ‘Tjeerd v/d Ploeg’ te zien en te koop

Dat Hengelsport Discount al 30 jaar de hele wereld afschuimt om voor de klanten het beste materiaal scherp in te kopen, wordt steeds meer sportvissers duidelijk. Dat in deze grote speciaalzaak in Oldemarkt ook de betere merkproducten te koop zijn, is velen echter nog niet bekend.

In het omvangrijke arsenaal aan producten tref je naast die grote merken en af en toe ook iets onbekends dat aan de andere kant van de wereld succesvol blijkt te zijn en hier nog onbekend. Dat maakt het struinen door de 1.400 m² grote winkel ook zo interessant. Het is dan ook goed nieuws dat Hengelsport Discount de Fair for Lure & Fly zal bezoeken. De winkel, die tevens een webshop heeft met 36.000 artikelen, zal met een grote hoeveelheid roofvismaterialen uitpakken. Tevens zullen zij de spectaculaire kajaks van Freedom Hawk meenemen voor proefvaarten en demonstraties. In deze deze kajaks kun je staand vissen, dankzij de zijdrijvers en een steunhek. Ga dat zien!

Het paradepaardje van roofvissend ‘Oldemarkt’ vormt de afdeling Tjeerd van de Ploeg. Hengelsport Discount ondersteunt al jaren hun roofvisduo Tjeerd van de Ploeg/Henk Tuinenga in het Nederlands Kampioenschap Snoekbaarsvissen (NKS) en heeft dit jaar onder het label van hun topper in samenwerking met groothandel Lumix een serie hengels uitgebracht, lijnen en kleinmateriaal.

De hengels die de naam Tjeerd van de Ploeg dragen, zijn van uitmuntende kwaliteit en kunnen op het Eiland van Maurik op de Fair eens aan de tand gevoeld worden. Het gaat om een serie van negen hengels, waaronder voor het dropshotten, verticalen, jerken, trollen en pen/doodaasvissen.

Verticaalvissers moeten bovendien letten op het Liquid Steel materiaal, waarvan men onderlijntjes voor de snoekbaars heeft gemaakt. Dit spul is namelijk zeer dun en soepel is en heeft bovendien een speciale ‘vertical’ connectie.

Veel aandacht zowel in Oldemarkt als op de stand van Hengeldiscount Gigant op de Fair for Lure & Fly ook het kunstaas. Vrijwel nergens kom je zoveel kunstaas en vooral shads tegen. Let zeker eens op het merk Gambler dat verrassende creaties uitbrengt. Naast de bekende merken levert men trouwens ook de originele (photoprint) shads van Renosky en de softbaits van Yum, Gene Larew en Culprit.

Dat de winkel verder alles biedt producten als molens, hengels, bootbekleding, jigkoppen, bootstoelen, driftzakken, kleinmaterialen en anti-insectenmiddelen, en ook voor vliegvissers (met onder meer veel Cortland artikelen) een mooi assortiment heeft, is op de Fair een groot voordeel, waarvan iedere bezoeker op 4 en 5 september a.s. kan profiteren.

Kijk voor meer nieuws op www.hengeldiscountgigant.nl

Voor alle actuele nieuws over de Fair for Lure & Fly kunt u terecht op www.hengelsporthuis.com

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.