Werelduurrecordpoging 160 uur vissen (video)

4657
23 aug 2010

De kop is er sinds gisteravond acht uur af. De eerste geviste uren van de werelduurrecordpoging zitten erop, maar Wiel Kuijpers, Marjolein Kuijpers en Rick Robben hebben er nog heel wat te gaan voor het einddoel van 160 uur vissen is bereikt.

Om acht uur gaf Gerrit Bexkens, het oudste lid van Hengelsportvereniging Het Kanaal, het startschot voor de recordpoging van zijn clubgenoten. Die waren kort daarvoor nog toegesproken en aangemoedigd door wethouder Wijdeven en begonnen onder applaus van alle aanwezigen aan de poging voor het werelduurrecord vissen.

Met het startschot gingen ook de sluizen boven open en kwam de regen met bakken uit de lucht vallen. De veertig ballonnen van de Stichting Doe een Wens met daaraan retourkaartjes konden daarom niet zoals gepland worden losgelaten. De collectebus van de stichting werd door de aanwezigen wel goed gespekt.

Check hieronder de video (bron: Topvisser.nl)

In een doorweekte en doorwaakte nacht had Marjolein de eerste vangst met een paling van 26 cm. Later ving zij er nog één van 49 cm en een brasem van 53 cm. Alle vissen zijn na het onthaken weer direct teruggezet in het water. Tot het ochtendgloren bleven de vangsten daarna uit.

Wel moesten de drie ’s nachts uit veiligheidsoverwegingen nog even gedwongen een half uur pauze houden vanwege het onweer dat over visvijver De Bus in Mill heen trok. Na deze eerste zware nacht werd het ’s ochtends even droog en begonnen ook Wiel en Rick vis te vangen.


Klaar voor de start!

Wiel, Marjolein en Rick wagen hun werelduurrecordpoging tot zondag 29 augustus 12.00 uur aan de oevers van Visvijver De Bus. Deze ligt aan de Schippersdijk in Mill en publiek is van harte welkom, dag en nacht, om te komen kijken en de vissers aan te moedigen.

Uiteraard kan er ter plaatse ook worden gedoneerd aan de Stichting Doe een Wens, het goede doel waarvoor wordt gevist. Het is ook mogelijk om geld over te maken op de rekening van HSV Het Kanaal in Mill (1343.14.840 H.S.V. onder vermelding van Vismarathon).

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.