VISpas verkopen Lelystad sky high

4006
24 aug 2010

De verkoop van VISpassen bij Sjoerd Raven Fishing & Outdoor in Lelystad loopt dit jaar als een trein. Dit is grotendeels te danken aan de inspanningen van het bestuur van de Hengelaars Bond IJsselmeerpolders.

Zoveel mogelijk proactief zijn. Dat is volgens Marja van der Ven, secretaris van HB IJsselmeerpolders, het recept waardoor de vereniging inmiddels ruim 100 leden meer heeft dan verleden jaar. “We hebben met het bestuur in Lelystad flyers over de VISpas verspreid, de vereniging heeft met een stuk in de krant gestaan en we hebben bij Sjoerd Raven een prominent plekje voor in de winkel gekregen waar we in diverse talen (Engels, Duits en Pools) flyers hebben liggen.” Alleen al via het laatstgenoemde verkoopkanaal zijn dit jaar tot nog toe 650 VISpassen verkocht.

Toekomstperspectief

Ook het gratis ter beschikking stellen van jeugdvergunningen voor kinderen onder de dertien jaar levert nieuwe jeugdleden en veel goodwill op. Van der Ven: “Op dit moment hebben we 62 gratis jeugdvergunningen uitgegeven. Als een jeugdig sportvissertje dit oppikt, zingt het zich daarna snel rond onder zijn vriendjes. En dan kan het opeens hard gaan.” De stille hoop is dat deze jongeren enthousiast blijven over het sportvissen en na hun veertiende de VISpas aanschaffen. “Heb je de jeugd, dan heb je immers de toekomst.”

Promotie sportvissen

Naast de eerdergenoemde inspanningen dragen volgens Van der Ven ook enkele vanuit Sportvisserij Nederland georganiseerde promotionele activiteiten bij aan de gestegen VISpasverkoop. “Een televisieprogramma als Vis TV maakt een hoop mensen bekend met en enthousiast voor het vissen. Dat draagt zeker zijn steentje bij.

Net zoals de campagne met radiospotjes voor de VISpas belangrijk is. Veel mensen weten bijvoorbeeld niet dat je daarmee in zo’n 90% van de Nederlandse wateren mag vissen.” Ook het feit dat er in Lelystad en omstreken meer wordt gecontroleerd zou mogelijk van effect kunnen zijn. “Een boete van € 90,- staat toch gelijk aan drie keer een jaarlidmaatschap van € 30,-.”

Bron: Hèt Visblad sep '10

Er zijn geen gerelateerde berichten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide