Juniorenkampioenschap Sportvissen aan Arkervaart

4345
25 aug 2010

Zaterdag 28 augustus vindt aan de Arkervaart bij Nijkerk het Nederlands Kampioenschap Wedstrijdvissen voor Junioren plaats. ’s Lands jongste wedstrijdvissers kunnen dan laten zien wat zij op het gebied van vissen met dobbers in hun mars hebben. Andere vismethoden zoals met werplood en voerkorfjes zijn die dag immers verboden.

Van de circa twee miljoen Nederlandse sportvissers is een kwart jonger dan 15 jaar. Vooral onder meisjes en vrouwen zit sportvissen en wedstrijdvissen in het bijzonder duidelijk in de lift. Voor dit juniorenkampioenschap heeft zich dan ook een aantal meisjes en jonge dames geklasseerd.

De wedstrijd begint na een voorbereiding van een uur om 11.00 uur en eindigt 14.00 uur. De ‘jonkies’ tot 14 jaar of te wel de B-categorie vissen aan de westzijde van de vaart; de A-categorie, of te wel de vissers tot 18 jaar, vanaf de oostzijde. Langs beide oevers loopt een verharde weg. Ook de huidige wereldkampioen Junioren, Sjors Milder, vist mee bij de A-categorie.

De Arkervaart heeft een reputatie bij wedstrijdvissers, maar is beslist geen water waar de vis als het ware uit je handen eet. Er zal dan ook uiterst secuur moeten worden gevist om in de prijzen te vallen.

Tijdens de wedstrijd wordt de vangst, mits deze voldoet aan de wettelijke minimummaat in ruime leefnetten bewaard en na afloop gewogen en weer teruggezet.

Om circa 16.00 uur volgt de prijsuitreiking en huldiging van de kampioenen in Partycentrum ’t Koetshuis in Nijkerk.

-> Meer wedstrijden

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.