Brabander breekt wereldrecord duurvissen

4054
29 aug 2010

Niemand viste ooit langer zonder een oog dicht te doen dan Wiel Kuypers uit Mill. Vanmiddag om twaalf uur klinkt het verlossende eindsignaal. Onder toeziend oog van de toegestroomde pers neemt de krasse Brabander de felicitaties van oud-recordhouder Jan van de Bovenkamp in ontvangst.

Het lijkt een onmogelijke opgave, maar Wiel flikt het: al shag rokend en onder barre omstandigheden 160 uur aan één stuk vissen. En hoewel hij theoretisch elke drie uur een kwartier rust mocht nemen, heeft hij de afgelopen week geen oog dicht gedaan.“Als je eenmaal gaat slapen, wordt je niet meer wakker,” zegt hij na afloop. Na het eindsignaal, gegeven door het oudste lid van HSV Het Kanaal, Gerrit Bexkens, mag hij zo meteen eindelijk slapen. Zijn dochter Marjolein en haar vriend Rick moesten wegens oververmoeidheid eerder hun bed opzoeken.

‘Dit had ik niet verwacht’

“Als ik heel eerlijk ben, had ik niet verwacht dat hij het zou halen”, reageert Voormalig recordhouder Jan van de Bovenkamp na het eindsignaal.“Ik heb diep respect voor zijn doorzettingsvermogen. Want het heeft ongelofelijk hard geregend en de wind was vaak gigantisch hard. Dat gaat je letterlijk niet in de koude kleren zitten. En vergeet niet dat hij ook nog eens stevig rookt en niet echt een topatleet is. Dit heeft hij puur op wilskracht gedaan. Ik sta de titel wereldrecordhouder Duurvisser met liefde af aan deze sympathieke Brabander, geweldig!”

Ontstoken enkel

Wiel is rustig, moe en staat onder permanent toezicht van een arts en fysiotherapeut. Niet onnodig, want sinds vrijdagavond heeft hij last van een ontsteking aan zijn enkel door het lange stilzitten. Medicatie en permanente zorg sleepte hem door de laatste twee dagen heen. Hij heeft deze prestatie echt uit zijn tenen moeten halen. Meerdere keren heeft hij op het punt gestaan om op te geven, maar telkens besloot hij door te gaan.

Opbrengst naar goed doel

Jan van den Bogaard, voorzitter van HSV Het Kanaal uit Mill is maar wat trots op de nieuwe recordhouder in zijn vereniging. Van den Boogaard: “Dit is geweldig goede promotie voor onze prachtige vereniging. En Stichting Doe Een Wens kan zich natuurlijk geen betere en meer volhardende ambassadeur wensen dan Wiel Kuypers.” De volledige opbrengst van deze actie gaat namelijk naar dit goede doel.

Samengevat

  • Wat: Wereldduurrecordpoging Sportvissen
  • Wanneer: Zondag 22 augustus 20.00 uur tot zondag 29 augustus 12.00 uur
  • Waar: Visvijver De Bus, Schippersdijk in Mill
  • Hengelsportvereniging: HSV Het Kanaal in Mill
  • Publiek: Meer dan welkom
  • Goede Doel: Stichting Doe Een Wens
  • Donaties: Bankrek.nr: 1343.14.840 H.S.V. Het Kanaal o.v.v. Vismarathon

Bron: Topvisser.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide