Nieuw wereldrecord duurvissen voor Wiel Kuypers (video)

6470
29 aug 2010

Wiel Kuypers is de nieuwe wereldrecordhouder duurvissen. De sportvisser uit het Brabantse Mill zat vanaf vorige week zondagavond acht uur 160 uur onafgebroken aan de plaatselijke visvijver. Daarmee viste hij het oude record van 157 uur van Jan van de Bovenkamp uit 1987 uit de boeken.

Nadat om klokslag twaalf uur het eindsignaal heeft geklonken, is de persaandacht zo groot dat Kuypers even niet bereikbaar is. Als we de nieuwe recordhouder te spreken krijgen, is in zijn stem een mix van opluchting, blijdschap en vermoeidheid te horen. “Ik ben heel erg blij dat het er eindelijk op zit. Zeker die laatste uren waren heel erg zwaar. Je voelt natuurlijk dat je al bijna een week aan het water zit zonder te slapen, maar die niet aflatende regen van vannacht en vanochtend maakt het pas echt goed lastig. Iedereen die dit ook zou willen doen, kan ik aanraden om in ieder geval goed weer uit te zoeken.”


-> Bekijk hier de video op Omroep Brabant


-> Bekijk hier de video op Hart van Nederland

Voor Kuypers was het in ieder geval een kwestie van eens maar nooit weer. “Je kunt je haast niet voorstellen hoe het is om zo lang onafgebroken te zitten vissen. Je gaat soms echt door diepe dalen heen. Niet alleen fysiek is het zwaar, ook geestelijk vraagt het heel veel van je. Ik heb het puur op wilskracht en doorzettingsvermogen weten te volbrengen. Daarbij is de ongelofelijk grote steun die ik van familie, vrienden, bekenden en onbekenden heb ontvangen ook heel erg belangrijk geweest.”

Hoeveel geld hij met zijn nieuwe werelduurrecord heeft opgehaald voor de Stichting Doe een Wens, weet hij nog niet. “Ik ben nu net mijn spullen aan het opruimen en daarna ga ik lekker naar huis toe. Na die 160 uur ben ik wel toe aan wat slaap. De tussenstand van de actie hoor ik later nog wel. De mensen die nog willen doneren, kunnen dit de komende drie weken nog doen. Daarna zit de inzamelingsactie erop en weten we hoeveel geld er is binnengekomen.”

Kuypers kan morgen overigens geen gat in de dag slapen. “Ik heb de uitnodiging aangenomen om morgen weer te gaan vissen. Om twaalf uur meld ik me dus weer hier bij visvijver de Bus in Mill. Na al die tijd hier te hebben gezeten, weet ik intussen wel hoe je een visje moet vangen. We gaan er geen sessie van 160 uur van maken, maar ik ben zeker nog niet uitgevist.”

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide