Mark Huizinga naar WK Karpervissen

4012
03 sep 2010

Mark Huizinga neemt samen met zijn koppelmaat Hans Sissingh deel aan het WK Karpervissen, de World Carp Classic (WCC), dat vanaf volgende week maandag van start gaat aan het Franse Lac de Madine. Vanuit Noord-Frankrijk zullen ze de bezoekers van de website van Sportvisserij Nederland regelmatig op de hoogte houden van hun verrichtingen.

Als we Hans Sissingh vrijdagmiddag spreken voor de eerste update, is die net bezig om de boot in orde te maken voor de verplichte veiligheidskeuring door de organisatie. Hij heeft er met het uitpakken van al het materiaal sowieso al een drukke middag op zitten. "Ik denk dat ik zonder te overdrijven wel een ton aan materiaal bij me heb voor alle teams van Carp Connections. Boten, bed chairs, boilies, hengelspullen, waadpakken, zonnepanelen, vrachtwagenaccu's van honderd kilo per stuk; dan gaat het wel hard."

Zijn koppelmaat, voormalig topjudoka Mark Huizinga, arriveert pas morgenochtend bij het wedstrijdwater. "Mark had vandaag nog wat persafspraken en voegt zich morgen bij het team. Dan spreken we samen de laatste tactische zaken door en duimen we verder maar dat we zondag bij de lotng op een leuke stek terechtkomen." De 135 beschikbare stekken zijn door Sissingh en co allemaal gerangschikt van zeer goed tot slecht. "We weten dus precies bij welke stekken we gebruik moeten maken van de mogelijkheid om een ander lootje te trekken."Voor wat betreft hun kansen durft Sissingh voor de loting nu dan ook nog geen voorspelling te doen. "Pas als ik weet welke vissers er op bepaalde stekken zitten, kan ik een goede inschatting maken van de kanshebbers op de wereldtitel."

Het WK Karpervissen duurt van maandag 6 september tot zaterdag 11 september. Er nemen 240 karpervissers uit de hele wereld aan deel en de winnaar wordt bepaald aan de hand van het hoogste totaalgewicht dat de koppels tijdens de wedstrijd bij elkaar weten te vangen. Het wedstrijdwater is het 1100 hectare grote Lac de Madine in Noord Frankrijk.

-> Voor een interview met Mark Huizinga surf je naar Topvisser.nl.

Er zijn geen gerelateerde berichten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide