Mark Huizinga vangt vis van ruim 14 kg op WK karpervissen

4759
10 sep 2010

Op het WK Karpervissen is de eerste vis voor Mark Huizinga een feit. In de nacht van woensdag op donderdag ving de oud top-judoka een karper van 14.2 kg zwaar. Met de vangst van teammaat Hans Sissingh – die dinsdag al een karper van 7.5 kg wist te vangen – scoort dit Nederlandse koppel daarmee zeker niet onaardig op het toneel van het wereldkampioenschap karpervissen.

Foto: Mark, Hans en Mehmet met een mooie spiegel

In totaal begonnen 130 verschillende koppels uit de hele wereld aan de Word Carp Classic 2010. Plaats van handeling is het 1.100 hectare grote Franse meer Lac de Madine. De bedoeling is om van maandag 6 tot zaterdag 11 september zoveel mogelijk karpers te vangen, waarbij het totale vangstgewicht de score bepaalt. Het koppel met het hoogste totaalgewicht aan gevangen karpers wint het toernooi. Met nog een kleine 24 uur te gaan – zaterdag om 07:00 uur moeten de hengels het water uit – is er nog van alles mogelijk. Waar de eerste koppels de handdoek al in de ring hebben gegooid, blijven Huizinga en zijn koppelmaat in de race voor een mooie klassering in hun sectie.


Mark met teamrunner Mehmet in actie

Succesvol strijdplan

Alle koppels hebben voorafgaand aan het kampioenschap een stek aan dit meer geloot. Daarbij komt een stukje geluk kijken, maar voor een goede uitslag komt het zeker ook op viskunde aan. Huizinga: “Net als in mijn judotijd werken we ook hier met een heus strijdplan. Zo vissen we onze vier hengels op verschillende afstanden en stekken.” Door exact die juiste plekjes te zoeken en vinden waar je vis kunt vangen, hoopt hij de concurrentie voor te blijven. “Deze eerste karper ving ik op een plek met een hele zachte bodem. Daar heb ik dus speciaal licht zwevend aas voor ingezet, zodat dit niet in de blubber weg zou zakken”, doet Huizinga zijn tactiek uit de doeken.

Schitterend evenement

Of het genoeg zal zijn voor een podiumplaats is de vraag, maar Huizinga en Sissingh doen het ontegenzeggelijk goed. Meer dan 200 deelnemers hadden donderdagmiddag nog altijd geen vis gevangen. Huizinga vindt het in ieder geval nu al een schitterend evenement. “We zitten bijna een week op dezelfde stek, midden in een bos tussen de wilde zwijnen en zijn alleen per boot bereikbaar. Ik voel me hier steeds meer thuis en leer de plek waar we vissen met de dag beter kennen”. Dat voedt de hoop op een hoge notering in hun sector, waar in totaal 13 koppels zitten. “We mikken er nu op om onze huidige 3de plek in de sector om te zetten in een eerste plaats.”

Bovendien hoopt Huizinga op een verbetering van zijn grootste karper ooit, die 15.5 kg op de weegschaal bracht. “In dit meer is bijna 40% van de karpers zwaarder dan mijn PR, dus is het niet ondenkbaar dat mijn record nog gaat sneuvelen. Dan moeten we de laatste 20 uur nog wél vis vangen natuurlijk! We houden in ieder geval aan ons plan vast en hebben goede hoop op meer vis.”

-> Meer over het WK Karpervissen

Lees ook:

 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide