De pieren blijven gewoon open!

3192
11 sep 2010

Sportvissers kunnen weer opgelucht adem halen. In tegenstelling tot berichtgeving in de IJmuider Courant en diverse internetsites blijft vissen op de Noord- en Zuidpier mogelijk. Dit werd gisteren al snel duidelijk in een zeer constructief overleg tussen Rijkswaterstaat, Sportvisserij Nederland en Sportvisserij NoordWest Nederland.

Wel zijn er nieuwe hekken op beide pieren geplaatst. Niet om sportvissers te pesten, maar om de veiligheid te vergroten. Zoals bij veel sportvissers bekend, was het mogelijk om bij laag water via het strand alsnog op de pieren te komen. Nu niet meer. Dicht is dicht. En dicht gaan de nieuwe hekken bij windkracht 5 of erger. Daar is niets nieuws aan. Dat zijn bestaande afspraken tussen de gemeente Velsen, Rijkswaterstaat, de sportvisserij en de reddingsbrigade, die de pieren bij slecht weer afsluiten voor publiek.

Voor de pieren gelden bij Rijkswaterstaat twee hoofdfuncties: een veilige kust en het bereikbaar houden van de mainport Amsterdam. Veiligheid staat hierbij voorop met een open oog voor recreatieve functies waaronder de sportvisserij. Grootschalige evenementen op de pieren, zoals bijvoorbeeld viswedstrijden, kan Rijkswaterstaat met het oog op de veiligheid niet langer toestaan. Toestemming verlenen is niet mogelijk als je de veiligheid van het publiek niet kunt garanderen.

De georganiseerde sportvisserij zal – als één van de belangrijkste medegebruikers van de pieren – alert blijven op ontwikkelingen rond de pieren. Advies voor vissers die de komende tijd op de pier gaan vissen: doe dat zodanig dat we er kunnen blijven vissen, laat geen rommel achter, hou het weer in de gaten en blijf weg als de hekken dicht gaan met slecht weer.

Goede vangst!

Bron: Sportvisserij NoordWest Nederland

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide