Huizinga en Sissingh gaan laatste uren WCC in

4080
10 sep 2010

Tot 07:00 uur morgenochtend hebben ze nog; Mark Huizinga en Hans Sissingh alias de vaderlandse karpertrots op het World Carp Classic (WCC) strijdtoneel. Dan moeten de hengels eruit en wordt bepaald welke koppels een poduimplaats krijgen op het WCC. Vanuit de diepe, donkere bossen rond strijdtoneel Lac de Madine ontvangen wij zojuist een korte update van beide heren.

Op dit moment (vrijdagmiddag) liggen de onthaakmatten er nog droog bij. Toch had het weinig gescheeld of ze waren afgelopen nacht van pas gekomen. Om 2 uur vannacht liet namelijk een van Mark's piepers van zich horen. Zou dit dan het spontane doch ietwat verlate verjaardagscadeau zijn voor Huizinga, die gisteren jarig was? We zullen het nooit weten, want het cadeau viel helaas in het water, of liever gezegd 'bleef in het water'. Een vanuit de boot gedrilde meerval schuurde om 02.00 uur namelijk de rig van Mark door en verdween in de diepte van de oude bedding van de rivier Madine. Nou telt de meerval niet mee voor het klassement, maar het is in ieder geval actie!

Het kampvuurtje getuigt nog van Mark's verjaarsfeestje van gisteren.

Over actie hebben de heren sowieso niet veel te klagen, al is het van de verkeerde vissoort; Hans Sissingh vangt zich suf aan grote voorns en zeelten die vanuit het wier zijn stek belagen.


Wier en andere perikelen
Op dit moment waait een stevig windje precies in de baai van het team Huizinga/Sissingh. Om te voorkomen dat de hoog opgestelde hengels, welke over een enorm wierbed wijzen, omwaaien is door middel van tentharingen een borgvoorziening gemaakt.

Vanwege de wind en het wier staan de hengels inmiddels extra hoog en verstevigd opgesteld.

Ook bij andere Nederlandse teams is inmiddels actie geweest. Zo hebben CarpConnections teamgenoten Marcel en Jeroen vd Wolf vannacht een 21,8 kilo zware karper geland. al met al zit de hoop er nog voldoende in en verwachten onze mannen dat de vangsten gewoon doorlopen en er zelfs nog steeds een podiumplaatsje in zit op enigerlei wijze. Grootste vis van de sectie of zelf esctiewinst is nog niet eens ondenkbaar. Om 07.00 zaterdagochtend zal het eindschot klinken en zullen we het weten. Houd daarom www.sportvisserijnederland.nl in de gaten!

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide