Laatste nacht WCC een uitputtingsslag.

4125
13 sep 2010

Het wereldkampioenschap karpervissen is afgelopen. Zaterdagmorgen om 07:00 uur 'klonk' het eindsignaal middels drie lichtkogels. De laatste nacht was een ware uitputtingsslag.

Op stek 10 van sectie Hutchies heeft een gevecht om de grootste vis van de sectie en zelfs de winst van deze sectie plaatsgevonden.

Voor het vallen van de nacht deed Mark Huizinga nog enkele materiaaltests om optimaal voorbereid te zijn.

Ook Hans Sissingh controleerde zijn ‘criticly balanced’ onderlijnen op scherpe haakpunt en het onmiddellijk lossen van het 284 grams zware lood na aanbeet en inhaken. Alles leek OK!

Na een run van een Brasem op Huizinga’s hengel wist Sissingh een schubkarper te vangen van 12,1 kilo. Later die nacht verspeelde Sissingh een zware karper onder de boot. Toen vanochtend een brasem het aftellen van het evenement verstoorde viel het doek voor het team wat wij afgelopen week hebben gevolgd.

De winnaar van de zwaarste vis werd uiteindelijk stek 9 de Spaanse Schot Andy McGregor. De Roemeense winnaars op stek 13 gingen met de sectiewinst naar huis.

De prijsuitreiking was spectaculair en groots van opzet maar onze jongens mochten het podium niet op.

Opvallend was een enorm applaus voor de vangst van de zwaarste vis overall, stek Indyline 2, team Pavel Snevasj met 27,4 kilo. Ook de winnaars, Dhr Csonka en Roberts kregen een staande ovatie.

Beste Nederlanders waren CarpConnections koppel vd Wolf en vd Wolf met twee vissen van 21,8 en 17,2 kilo, hierop volgden Sissingh en Huizinga met drie vissen van 7,5 / 14 en 12,1 kilo. Pieter Beelen wist nog een vis te vangen van 8,7 kilo en sluit het rijtje. Geen podiumplaatsen dus dit jaar.

De World Carp Classic is populairder dan ooit in Nederland. Tickets zullen niet gewoon te koop zijn. U wordt geselecteerd door een sponsorteam of u moet zich kwalificeren. Naar verwachting zullen er in 2011 tussen de 6 en 8 koppels deelnemen. Om te kwalificeren kunt u zich inschrijven voor het NK in Mei 2011 via www.carpconnections.nl

Bron: Hans Sissingh, Carp Connections

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide