NK Kustvissen 16 okt. bij Groote Keeten

3727
14 okt 2010

Het strand van Groote Keeten bij Callantsoog vormt komende zaterdag 16 oktober het decor van het Nederlands Kampioenschap Kustvissen. Een wedstrijd waarbij uitsluitend wordt gevist vanaf strand, pier of dijk en waar tot maximaal kniediepte mag worden gewaad.

De wedstrijd is van 10.00 tot 14.00 uur, organisator is Sportvisserij Nederland en plaats van samenkomst Café-Restaurant De Jonge Prins, Keinsmerweg 42 in ’t Zand, waar na afloop om circa 16.15 uur ook de prijsuitreiking plaatsvindt.

De 223 deelnemers hebben zich via regionale selectiewedstrijden geplaatst voor dit NK en zijn allen lid van een bij Sportvisserij Nederland aangesloten hengelsport-vereniging. Zij mogen slechts vissen met één hengel voorzien van maximaal drie haken en werplood of een loodvervanger. Andere vismethoden, bijvoorbeeld met dobbers, zijn niet geoorloofd. Aas bestaat uit zeepieren, diverse soorten zagers (een soort wormen), schelpdieren en dode visjes of stukjes vis.

Reglement NK Kust
Richtlijnen NK Kust

Arjan Heijboer uit St. Annaland, lid van Zeehengelclub De Zeebaars uit Scherpenisse, die zowel in 2008 als in 2009 Nederlands Kampioen werd, zal er alles aan doen om de titel voor de 3e keer op rij binnen te halen. Het wordt in ieder geval een spannend kampioenschap.

Behalve de individuele wedstrijd wordt er bij Groote Keeten door 24 korpsen ook gevist om de kampioenstitel bij de korpsen. Dit zijn verenigingsteams van elk vijf vissers. Bij de korpswedstrijd zullen de korpsleden van Hengelsportvereniging De Zeenaald uit Melissant gezamenlijk hun uiterste best doen hun titel te verdedigen. De twee beste korpsen van het NK plaatsen zich immers rechtstreeks voor deelname aan het WK Korpsen volgend jaar in België.

Voor individuele deelname aan het Wereldkampioenschap, volgend jaar in Italië, geldt daarentegen dat vissers zich via dit NK moeten plaatsen voor de Topcompetitie Kustvissen in november en december. Aan de hand van de resultaten van deze competitie kiest de bondscoach de wedstrijdvissers voor o.a. het WK in Italië. Volgend jaar vinden er in dat land in dezelfde week van 28 augustus tot 4 september gelijktijdig meer dan 20 Wereldkampioenschappen Zoet- en Zoutwatervissen in diverse disciplines en voor verschillende categorieën plaats.

-> Meer wedstrijdvisserij

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide