Visser vindt gestolen dossiers ombudsman

3635
13 okt 2010

(Novum) - Een sportvisser heeft bij een sloot in Lunetten dossiers van de Nationale ombudsman opgevist. Dat bevestigt de politie na een bericht hierover in De Telegraaf. De vertrouwelijke stukken werden eerder dit jaar gestolen.

De stukken werden bij toeval opgevist. Omdat de visser niet alles kon meenemen, liet hij een aantal dossiers achter aan de waterkant. De rest leverde hij in bij de politie.

De achtergebleven stukken zijn gevonden door een scholier, die ook naar de politie stapte. De scholier is beloond met een taart, de visser kreeg een bloemetje.

De opgeviste dossiers zijn niet meer bruikbaar. Door hun verblijf in het water zijn ze voor een groot deel onleesbaar geworden. Daarbij zijn ze gaan stinken. Een drama is dat niet, het bureau van de ombudsman heeft eerder laten weten dat er kopieën van de dossiers zijn.

Oproep aan vissers

Nog niet alle stukken zijn terug, daarom roepen politie en ombudsman vissers op goed op te letten.

De twaalf dossiers in twee aktetassen werden eerder dit jaar gestolen bij een inbraak in het huis van de ombudsman, Alex Brenninkmeijer. Het bureau nam toen al aan dat het niet om een gerichte actie gaat.

Bron: nieuws.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide