Visserijkundig onderzoek Hardenberg

5960
01 nov 2010

Op verzoek van Hengelsportfederatie Oost Nederland onderzoekt Sportvisserij Nederland dinsdag 2 november 2010 visvijver de ‘Baalder’ te Hardenberg.

Met het onderzoek hoopt de hengelsportfederatie een beter beeld te krijgen van de aanwezige visstand en het watermilieu in visvijver de Baalder. Bij het onderzoek wordt een groot deel van het water met netten afgevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen en of de vis in een goede conditie is.

Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken. En sportvissers zijn natuurlijk benieuwd of ‘die gigant die altijd weet te ontsnappen’ erbij zit.

Het onderzoek start om 09:00 uur en geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen kijken. Van 11:00 tot 12:00 uur en van 13:30 tot 14:30 uur komen er basisschoolleerlingen van de Basisschool De Elzenhof uit Hardenberg op bezoek bij dit Visserijkundig Onderzoek. Zij krijgen van Vismeester Evert Dijkhof een speciale ‘visles’.

Nederland telt ruim twee miljoen sportvissers die samen voor een jaarlijkse omzet van bijna 700 miljoen euro zorgen. Het overgrote deel van de sportvissers vist recreatief op het binnenwater.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide