Erespeld voor Nol Sweep

4150
08 nov 2010

Zondag 7 november werd Nol Sweep, voorzitter van Sportvisserij Nederland en van de federatie Sportvisserij Zuidwest Nederland, 75 jaar. Ter ere van zijn verjaardag was er op vrijdag een diner met de gezamenlijke besturen. Natuurlijk werden er diverse toespraken gehouden.

Wil van Gils, penningmeester van Sportvisserij Zuidwest Nederland, gaf aan dat de woorden ‘Nol Sweep’ eigenlijk synoniem staan voor de georganiseerde hengelsport. Zijn hengelsportcarrière is zeer indrukwekkend. Reeds in 1963 was Nol voorzitter van hengelsportvereniging Ons Genoegen in Geertruidenberg. Hij was voorzitter van de CNHV en leidde de fusie van vier federaties tot Sportvisserij Zuidwest Nederland. Hij zat jarenlang in de Kamer voor de Binnenvisserij en in het bestuur van de OVB. Vanaf november 2001 werd Nol Sweep voorzitter van de NVVS. Hij was één van de sleutelfiguren bij de fusie van de OVB en NVVS. Vanaf 2006 is hij voorzitter van Sportvisserij Nederland. In al die jaren heeft Nol Sweep nadrukkelijk vormgegeven aan de hedendaagse organisatie van de sportvisserij in Nederland.

Voor zijn enorme verdiensten voor de hengelsport kreeg Nol Sweep uit handen van Wil van Gils de eerste gouden erespeld van de federatie Sportvisserij Zuidwest Nederland uitgereikt.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.