VISMA Zoekt ‘Hengelsporthoofdstad van het jaar’

3770
19 nov 2010

Vissen is één van de meest beoefende sporten van het land. Uit cijfers van Sportvisserij Nederland blijkt dat 2 miljoen Nederlanders regelmatig een hengel uitgooien. De sport is dynamischer dan ooit. Was vroeger uitsluitend het buitengebied decor voor hengelsporttaferelen, tegenwoordig winnen grootstedelijke omgevingen terrein. Wat is dé ultieme visplek van Nederland volgens de hengelsporters zelf? Visma gaat op zoek naar de ‘Hengelsporthoofdstad van het jaar’.

Hengelsporters, hengelsportverenigingen en gemeentebesturen kunnen hun stad of dorp inzenden voor de nieuwe verkiezing: ‘Hengelsporthoofdstad van het jaar’. Het initiatief wordt gepresenteerd door Visma, de grootste hengelsportbeurs van Europa, in samenwerking met haar exposantenvereniging met als initiatiefnemers sportvismagazine Beet en de website Topvisser.nl, gesteund door Sportvisserij Nederland.

Beursmanager André Hooijer van Ahoy Rotterdam: “Visma is traditiegetrouw nauw betrokken bij alle trends en ontwikkelingen op hengelsportgebied. Momenteel signaleren wij dat er een verschuiving ontstaat in plekken waar wordt gevist. Door aan te haken met het nieuwe initiatief ‘Hengelsporthoofdstad van het jaar’ zijn we in staat te inventariseren wat de mooiste hengelsportplekken van Nederland zijn. Een mooie opsteker voor de winnende gemeente en een motivatie voor overige gemeenten om meer aandacht te besteden aan hun hengelsportimago.”


Vissen in de stad wordt steeds populairder.

Actievoorwaarden
Om een stad of dorp te kunnen inzenden dient slechts een aantal meerkeuzevragen beantwoord te worden. Deelnemers wordt niet gevraagd naar gevoelige informatie als de favoriete visstek, maar er wordt wel een aantal korte vragen gesteld om in kaart te brengen hoe het met het hengelsportcomfort en de visvriendelijkheid van de gemeente gesteld is. Uiteraard bestaat ook de mogelijkheid om de inzending met foto- en filmmateriaal te ondersteunen.

Rotterdam, Tytsjerksteradeel, Monster, Enter, Utrecht, groot of klein, elke gemeente maakt evenveel kans. Vanaf vandaag staat de website www.visma.nl/hengelsporthoofdstad open voor deelname. De gemeente die het beste door haar vissende inwoners wordt vertegenwoordigd, maakt de meeste kans om te winnen.

De actie sluit 20 februari 2011. Op basis van de gegeven antwoorden bepaalt een speciale vak-jury welke inzendingen tot de 3 genomineerden behoren. Hotshots uit de hengelsport gaan op pad om de genomineerde gemeenten aan een test te onderwerpen. Tijdens Visma 2011 wordt de winnaar bekendgemaakt.

Visma 2011
De 43e editie van de grootste hengelsportbeurs van Europa vindt van 31 maart tot en met 3 april 2011 plaats in Ahoy Rotterdam. Ruim 80 exposanten in de categorieën groothandel, detaillist, boten en toerisme presenteren nieuwe producten, koopjes en verre visvakanties aan ruim 20.000 bezoekers.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide