Documentaire V.I.S.S.E.N. in de maak

7315
16 dec 2010

Hij staat nog niet aangekondigd in de tv-gids, maar we hebben voor 2011 alvast een bijzondere kijktip die we de lezers van Hét Visblad niet willen onthouden. Eind volgend jaar zal op prime time de anderhalf uur durende documentaire V.I.S.S.E.N. worden uitgezonden door de AVRO.

Het centrale thema van de documentaire draait om de essentie van het sportvissen. “Wie is de sportvisser en wat beweegt hem ertoe om naar de waterkant te gaan”, vat documentairemaker Maarten de Kroon het kernachtig samen. Samen met zijn broer Pieter-Rim is hij de drijvende kracht achter de film die door Windmill Film wordt geproduceerd.

“Het idee voor de documentaire is gebaseerd op het feit dat sportvissen de gewoonste volkssport van Nederland is, maar tegelijkertijd een hele onbekende wereld vormt voor mensen die er niet mee te maken hebben. Daarbij is het onderwerp wel heel herkenbaar. Iedereen heeft in zijn jeugd wel eens gevist. Bij de een gaat het over, bij de ander niet.”

Start opnamen

Zelf behoren de gebroeders De Kroon tot de eerste categorie, al hebben ze het vissen vanwege de documentaire weer opgepakt. “Een vissende vriend die heeft geholpen bij de research, heeft ons op sleeptouw genomen.” Tot opzienbarende vangsten heeft het echter nog niet geleid. “Tijdens het zeebaarzen vingen we finten en verder heb ik een paar baarsjes en wat voorns weten te vangen.”

Met de research, planning en voorbereidingen die nog in het verschiet liggen, zal de lijst met vangsten nog wel groeien. “We starten binnenkort met de eerste opnamen en draaien waarschijnlijk tot in de zomer van 2011. Daarbij gaan we dwars door Nederland en filmen we allerlei soorten sportvissers en vissoorten. We willen de ultieme film over vissen maken en laten zien wat dit voor mensen betekent.”

Lees meer over dit onderwerp en wanneer V.I.S.S.E.N op TV verschijnt in Hèt Visblad - januari (verschijnt eind december). Klik hier voor een abonnement voor nog geen euro per nummer en kies je kado!

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.