Nationale Hengeldag 2011: iedereen vist mee!

5852
14 dec 2010

Nationale Hengeldag is van oudsher hét moment om iedereen te laten ervaren hoe leuk en spannend vissen eigenlijk is. Op die dag zijn de meeste gesloten tijden traditiegetrouw weer ten einde. Daarmee is het visseizoen officieus voor geopend verklaard.

Daarbij valt er op Nationale Hengeldag overal wel iets voor de sportvisser te beleven: een viswedstrijd van de plaatselijke hengelsportvereniging of -winkelier, open dagen, ruilbeurzen en vele andere vissige festiviteiten.

Sportvisserij Nederland roept hengelsportverenigingen op om iedereen op Nationale Hengeldag de kans te geven een dagje gratis te kunnen vissen. Afgelopen jaar hebben ruim honderd hengelsportverenigingen aan deze actie meegedaan. Honderden vrijwilligers hebben op deze dag de ‘gasten’ enthousiast ontvangen en begeleid bij hun eerste visdag. Voor het komend jaar is het streven om het aantal deelnemende hengelsportverenigingen op zaterdag 28 mei minimaal te verdubbelen.

Ed & Marco on tour

Sportvisserij Nederland ondersteunt actieve verenigingen op Nationale Hengeldag met promotiemateriaal (speciale dagvergunningen, banieren, folders en stickers). Ook zal Sportvisserij Nederland samen met de federaties extra
publiciteit (landelijke en regionale radio, TV en dagbladen) verzorgen. Vis TV coryfeeën Ed en Marco zullen elk een
tournee door het land houden en diverse actieve verenigingen bezoeken met de Vis TV Landrover.

Doe mee!

De komende maanden zullen Sportvisserij Nederland en de federaties gebruiken om van Nationale Hengeldag samen met nóg meer actieve verenigingen tot een nóg groter en leuker evenement te maken. Nog voor het einde van dit jaar krijgen alle verenigingen een schriftelijke oproep om hun geplande activiteiten voor 2011 aan ons door te geven:

Geef de activiteit van jouw vereniging door via nationalehengeldag@sportvisserijnederland.nlAlle gemelde activiteiten worden op een overzichtelijke wijze gepresenteerd op deze website.

Met het door Sportvisserij Nederland verzamelde overzicht kan iedere sportvisser zien of er bij hem of haar in de buurt activiteiten worden ondernomen. Ook journalisten van krant, radio of televisie kunnen dan tijdig contact opnemen met de vereniging.

Lees meer over dit onderwerp in Hèt Visblad - januari (verschijnt eind december). Klik hier voor een abonnement voor nog geen euro per nummer en kies je kado!

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.