327 kilo vis in beslag genomen

9064
14 dec 2010

Op zondagochtend 12 december controleerden politiemedewerkers een auto, die met defecte verlichting over de Rijksstraatweg reed. Bij de controle kwam een sterke vislucht uit de auto. Dit was reden om de auto aan een nader onderzoek te onderwerpen. In het voertuig trof de politie maar liefst 327 kilo vis aan, waaronder brasems en karpers.

Ook lag er het nodige visgerei in de auto. De inzittenden, twee Duitsers, werden aangehouden op verdenking van visstroperij. Na verhoor werden zij heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt en het Openbaar Ministerie beslist over verdere afhandeling van de zaak.

Visstroperij is het vissen met professionele vistuigen zonder daarbij het in bezit te zijn van een schriftelijke toestemming van de visrechthebbende op het water. Dit betekent dat vissen zonder vergunning visstroperij is. Illegale visserij is schadelijk voor het milieu, voor de natuur en voor de mens. Watergebieden raken beschadigd, het evenwicht van de visstand wordt verstoord en de diversiteit in wateren en plassen wordt aangetast. Kijk hier voor meer informatie.

Bron: politie IJsselland

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.