Stichting Schub biedt petitie 'Nederland nettenvrij' aan

6028
15 dec 2010

Namens de Stichting Schub heeft voorzitter Jan Oor dinsdag in Den Haag de petitie 'Nederland nettenvrij' aangeboden aan Boris van der Ham, voorzitter van de Kamercommissie voor Landbouw, Economische Zaken en Innovatie. In deze door ruim 7600 sportvissers ondertekende petitie wordt gepleit voor een nettenvrij Nederland.

De hoge druk op de Nederlandse visbestanden door de beroepsvisserij, die steeds meer richting de schubvis opschuift, is voor de Stichting Schub de aanleiding om in het geweer te komen tegen deze uitputting van de visstand. Om dit te stoppen, wordt gepleit voor het ultieme middel: een nettenvrij Nederland. Alleen de Nederlandse Sportvisserij en Waterschappen zouden nog netten mogen inzetten ten behoeve van een duurzaam waterbeheer.

"We denken dat met het aanbieden van deze petitie de problematiek van de overbevissing door de beroepsvisserij nog eens extra op de kaart is gezet bij de politici", zegt Jan Oor. "Gezien het feit dat vrijwel alle Kamerleden die zich voor de verschillende politieke partijen met het onderwerp visserij bezighouden bij de overhandiging van de petitie aanwezig zijn geweest, heb ik daar een positief gevoel over. Vervolgens hopen we dat ze onze petitie nog eens goed doorlezen, de argumenten die we aanvoeren begrijpen, goed tot zich door laten dringen en daarna actie ondernemen."

Sportvissers die de missie van de Stichting Schub onderschrijven, kunnen dit nog steeds laten blijken door online de petitie te ondertekenen.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.