Nieuw: blankvoorn kennisdocument

6161
04 jan 2011

De blankvoorn is misschien wel de meest gevangen sportvis. Er is veel bekend over deze bijzondere vis, en die kennis is nu verzameld in één kennisdocument.

In dit Kennisdocument (PDF) is een overzicht gegeven van de kennis van de blankvoorn Rutilus Rutilus. Deze kennis betreft informatie over de systematiek, herkenning en determinatie, geografische verspreiding, de leefwijze, het voedsel, de voortplanting, ontwikkelingsstadia, migratie, specifieke habitat- en milieueisen, visserij en beheer.

De blankvoorn is een algemeen voorkomende vissoort, die bekend is bij de meeste Nederlandse sportvissers. De blankvoorn is van groot belang voor de sportvisserij. Het is een eurytope soort, die weinig eisen stelt aan het milieu. De blankvoorn komt voor in allerlei watertypen, zowel stromende als stilstaande wateren en ook in licht brak water. Lees meer in het kennisdocument (pdf).

Zie ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide