Jeugdsportsubsidie: aanvragen!

6667
18 feb 2011

De meeste Nederlandse gemeenten bieden de mogelijkheid aan sportverenigingen om subsidie aan te vragen voor hun jeugdactiviteiten via de regeling “jeugdsportsubsidie”. Veel hengelsportverenigingen maken hier voor hun jeugdwerk jaarlijks al dankbaar gebruik van. De subsidieaanvraag moet op tijd worden ingediend:soms al in het eerste kwartaal!

Het doel van de jeugdsportsubsidie is om sportverenigingen te stimuleren om huidige jeugdleden te behouden en nieuwe jeugdleden te werven. De jeugdsportsubsidie houdt meestal in dat sportverenigingen een vast subsidiebedrag voor hun jeugdleden in de leeftijd van 4 jaar tot en met 17 jaar ontvangen.

Sommige gemeenten subsidiëren daarnaast ook speciale, incidentele activiteiten (bijvoorbeeld een jeugdvisdag). Voorwaarde is onder meer dat de vereniging statutair gevestigd is in de betreffende gemeente en aangesloten is bij een erkende nationale bond. Bij veel gemeenten wordt hiermee in beginsel een sportbond bedoeld welke onder het NOC*NSF valt.

Meer informatie over jeugdsportsubsidie

Sportvisserij Nederland ondersteunt!

Sommige gemeenten keuren subsidieaanvragen van hengelsportverenigingen af, omdat de landelijke koepelorganisatie Sportvisserij Nederland (nog) niet bij het NOC*NSF is aangesloten. In dat geval kan Sportvisserij Nederland uw hengelsportvereniging mogelijk helpen bij de aanvraag van subsidie door een toelichtende brief aan uw gemeente te sturen. Dit kan ook als de gemeente de aanvraag eerder heeft afgewezen. Klik hier voor meer informatie!

Enkele gemeenten met jeugdsportsubsidie (staat uw gemeente er niet bij? Google dan op jeugdsportsubsidie + de naam van uw gemeente!):

Aalburg
Aalten
Alkmaar
Almelo
Baarn
Bernisse
Breda
Capelle aan den IJssel
Castricum

Cranendonck
Dalfsen
Delfzijl
De Ronde Venen
Deventer

Dirksland
Ede
Eijsden
Epe
Gaasterlan-Sleat
Goes

Grave
Groesbeek
Heemskerk
Hilversum
Hoogeveen
Hoorn
Leiden
Lopik
Maassluis
Meerssen
Midden-Delfland
Mook en Middelaar
Oldenzaal
Overbetuwe
Peel en Maas
Reimerswaal
Schinnen
Son en Breugel
Terschelling
Utrecht
Valkenswaard
Veenendaal
Veghel
Veldhoven
Vlieland
Vlissingen
Voorschoten
Wageningen
Westervoort
Weststellingwerf
Wieringen
Zederik
Zeist
Zijpe

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.