Nominaties 'Hengelsporthoofdstad van het jaar' bekend

6066
23 feb 2011

De nominatieronde is gesloten en de nominaties zijn geteld, maar de strijd om de titel ‘Hengelsporthoofdstad van het jaar’ is nog niet gestreden. In totaal zijn maar liefst 145 verschillende dorpen en steden genomineerd door hengelsporters, hengelsportverenigingen of het gemeentebestuur.

Uit de inzendingen is een top vijf samengesteld. In alfabetische volgorde zijn Den Helder, Groenlo, Hoogezand-Sappemeer, Nijkerk en Rotterdam de vijf steden die in de race zijn om ‘Hengelsporthoofdstad van het jaar’ te worden.

De Hengelsporthoofdstad van het jaar-verkiezing, een initiatief van Visma, VIPMedia, Topvisser.nl en Sportvisserij Nederland, gaat nu de tweede ronde in. Via een poll op Visma.nl kan iedereen, van burgemeester tot hengelsporter, van jong tot oud, nu stemmen op één van de genomineerde dorpen of steden. Deze stemmen bepalen, samen met de nominaties en het uiteindelijke juryrapport, de winnaar. De winnaar wordt op 31 maart tijdens Visma 2011 bekend gemaakt.

Stemmen scoren

Voor de genomineerde dorpen en steden gaat het echte werk nu beginnen, zij zullen zoveel mogelijk mensen moeten oproepen om te stemmen en daarmee de titel in de wacht proberen te slepen. Creativiteit zal worden beloond, denk bijvoorbeeld aan aandacht vragen in lokale (of landelijke) media, het werven van stemmen via social media of op een andere ludieke manier actie voeren. Iedereen kan vanaf vandaag stemmen op één van de vijf genomineerden.

Voor aanvang van Visma 2011 zal een deskundige jury de plaats met de meeste stemmen en nominaties bezoeken. Als de jury overtuigd is van het feit dat de plaats in kwestie het predicaat Hengelsporthoofdstad van het jaar verdient, is de winnaar bekend. De uiteindelijke winnaar van de Hengelsporthoofdstad van het jaar wordt op 31 maart tijdens Visma 2011 bekend gemaakt.

Visma 2011

Visma 2011 vindt plaats van 31 maart tot en met 3 april 2011 in Ahoy Rotterdam. De 43e editie van de grootste hengelsportbeurs van Europa is het podium waar de prijs aan de Hengelsporthoofdstad van 2011 wordt uitgereikt. Op de beurs zijn, traditiegetrouw, de castingbaan, het BeetTheater en het Jeugdplein van Sportvisserij Nederland te vinden voor interessante lezingen en actieve workshops. Nieuw dit jaar is de ‘Wall of Fame’, een verzameling van de nieuwste producten op het gebied van hengelsport, zodat iedere bezoeker snel en overzichtelijk kan zien welke nieuwe producten kunnen worden getest en gekocht op de beurs.

Visma telt ruim 80 exposanten in de categorieën groothandel, detaillist, boten en toerisme. Zij presenteren nieuwe producten, koopjes en verre visvakanties aan ruim 20.000 bezoekers. Kaarten zijn nu online te bestellen.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.