Visserijkundig onderzoek Balk (video)

7444
07 mrt 2011

Op verzoek van Hengelsportvereniging De Bears uit de gemeente Balk, onderzoekt Sportvisserij Nederland woensdag 9 maart 2011 de ‘vijvers aan de Provincialeweg’ te Balk.

Met het onderzoek hoopt de hengelsportvereniging een beter beeld te krijgen van de aanwezige visstand en het watermilieu in de vijvers aan de Provincialeweg. Bij het onderzoek wordt een groot deel van het water met netten afgevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen en of de vis in een goede conditie is.

Update 10/3: Bekijk hier een videoverslag:

Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken. En sportvissers zijn natuurlijk benieuwd of ‘die gigant die altijd weet te ontsnappen’ erbij zit. De HSV De Bears telt circa 600 leden die regelmatig een hengel uitwerpen in hun geliefde viswater.

Leerlingen

Het onderzoek start om 09:30 uur en geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen kijken. Om 10:00 uur komen er leerlingen uit groep 6/7 van de CBS De Bolster en om 11:00 uur komen er leerlingen uit groep 6/7 van BS 't Hazzeleger uit Balk op bezoek bij dit Visserijkundig Onderzoek. Zij krijgen van Vismeester Evert Dijkhof een speciale ‘visles’.

Nederland telt ruim twee miljoen sportvissers die samen voor een jaarlijkse omzet van bijna 700 miljoen euro zorgen. Het overgrote deel van de sportvissers vist recreatief op het binnenwater.

-> Meer Visserijkundig onderzoek voor verenigingen

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide