Verlaging 140 kribben van de baan

4030
15 mrt 2011

De geplande verlaging van 140 kribben in de Waal tussen grofweg de kop van het Pannerdensch Kanaal en het Maas-Waalkanaal gaat niet door! Met de aanleg van een toekomstige nevengeul bij Lent wordt volgens de Programmadirectie Ruimte voor de Rivier al voldoende waterstandsdaling gerealiseerd, zodat er kribben gespaard kunnen blijven.

De verlaging van de 140 kribben in de bochten van de Waal tussen grofweg Nijmegen en Millingen, had een daling van de waterstand van acht centimeter moeten bewerkstelligen. Het Programma Ruimte voor de Rivier heeft nu becijferd dat met de aanleg van de nevengeul bij Lent zeven centimeter meer waterstanddaling wordt gerealiseerd dan in eerste instantie was voorzien. Daarmee is het niet meer nodig de genoemde kribben te verlagen en blijven deze behouden voor de sportvisserij.

Project gaat door

In het kader van Ruimte voor de Rivier zijn in de Waal tussen Nijmegen en Druten zeventig kribben met ongeveer anderhalve tot twee meter verlaagd. Hierdoor kan het rivierwater sneller zijn weg naar zee vinden en zakt het waterpeil. Omdat het water sneller kan worden afgevoerd, wordt de kans op overstromingen kleiner.

-> Meer hierover lees je in Het Visblad april 2011

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.