Visserijkundig onderzoek Tynaarloo

7084
28 mrt 2011

Op verzoek van Hengelsportvereniging Yde - de Punt uit de gemeente Tynaarlo, zal Sportvisserij Nederland vandaag 28 maart 2011 een onderzoek naar de visstand van ‘de Visplas Yde - de Punt’ te Tynaarlo uitvoeren.

Met de resultaten van het onderzoek hoopt de hengelsportvereniging een beter beeld te krijgen van de aanwezige visstand en het watermilieu in de Visplas. Bij het onderzoek wordt een groot deel van het water met netten afgevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen, welke lengteklassen aanwezig zijn en of de vis in een goede conditie is.

Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken. Daarbij zijn sportvissers natuurlijk benieuwd of ‘de gigant die altijd weet te ontsnappen’ er misschien ook bij zit. De pers is ook van harte welkom om vanaf de oevers van het viswater verslag te doen van het visserijkundig onderzoek. Dit start om 09.00 uur aan Vissersweg, gelegen te Tynaarlo.

Leden van de HSV Yde - de Punt werpen regelmatig een hengel uit in hun geliefde viswater. In totaal telt Nederland ruim twee miljoen sportvissers die samen voor een jaarlijkse omzet van bijna 700 miljoen euro zorgen. Het overgrote deel van de sportvissers vist recreatief op binnenwater.

-> Meer over visserijkundig onderzoeken

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide