Trailerhelling Maasvlakte 2

7572
15 apr 2011

De aanleg van Maasvlakte 2 is in volle gang. Op de oude Maasvlakte was vroeger een trailerhelling aanwezig en de georganiseerde sportvisserij werkt hard om ook op de nieuwe Maasvlakte weer een trailerhelling te realiseren. Een goede trailerhelling op Maasvlakte 2 is een absolute noodzaak voor de zeesportvisserij.

De verzanding van het gebied rondom Stellendam zorgt namelijk voor gevaarlijke situaties wanneer sportvisboten terugvaren naar de aldaar aanwezige trailerhelling. Daarom is een uitgebreid rapport opgesteld over de aanleg van een trailerhelling op Maasvlakte 2. Dit rapport is vandaag aangeboden aan het Havenbedrijf Rotterdam.

Sportvisserij Zuidwest Nederland heeft in samenwerking met Sportvisserij Nederland, Bootvisvereniging Zuid-West Nederland en vele vrijwilligers van diverse hengelsportverenigingen die op de Maasvlakte vissen een voorstel geschreven voor een locatie en de vormgeving van de trailerhelling. Ook de benodigde infrastructuur, noodzakelijke afspraken en communicatie naar gebruikers van de trailerhelling komen in dit rapport uitgebreid aan bod.


Edisonbaai

De beoogde locatie van de trailerhelling is de Edisonbaai, een beschut stukje water waar de Nieuwe Waterweg uitmondt in zee. Verzanding – wat voor het zuidwestelijke deel van Maasvlakte 2 een issue is – zal op deze locatie geen probleem vormen. De trailerhelling biedt ook een uitkomst voor de hulpdiensten in het havengebied. Zij kunnen hem gebruiken als aanlegplaats en hier ook met hun boten te water te gaan. Goede afspraken over het gebruik van de trailerhelling en een verplicht te volgen vaarroute richting het visgebied (voornamelijk ten zuiden van de Nieuwe Waterweg) voorkomen conflicten met de beroepsvaart op deze drukke scheepvaartroute.

Vandaag heeft een delegatie van bovengenoemde organisaties opnieuw overleg gevoerd met afgevaardigden van het Havenbedrijf Rotterdam en de Divisie Havenmeester. Bij dit overleg heeft Ben Biondina (secretaris Sportvisserij Zuidwest Nederland en bestuurslid zeehengelsport bij Sportvisserij Nederland) het rapport over de trailerhelling uitgereikt aan de Divisie Havenmeester.

Verschillende zaken die van belang zijn om de veiligheid van de scheepvaart en van de sportvissers te kunnen garanderen zijn besproken en samen met het rapport voorgelegd aan de Havenmeester. Half mei zal de Havenmeester uitsluitsel geven over de trailerhelling op Maasvlakte 2.

Het volledige rapport over de trailerhelling is te vinden op www.deltavisie.info.

Bron: Sportvisserij Zuidwest Nederland

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.