Fint in 7e aflevering Vis TV (video)

6516
28 apr 2011

Na een aantal fantastische avonturen in het binnenwater, reizen Ed en Marco komende zondag 1 mei af naar de Nieuwe Waterweg bij Rozenburg. Het is immers voorjaar en dan trekt de fint massaal de diepe zoet-zout-overgang tussen Hoek van Holland en Rotterdam binnen.

Deze kleine Hollandse neef van de beroemde tarpon jaagt er op jonge vis en kreeftachtigen en heeft evenals zijn tropisch familielid de reputatie allerlei vreemde capriolen bovenwater te maken zodra hij is gehaakt. Bij aankomst aan het water zijn de finten al volop aan het jagen en halen onze presentatoren snel het hengelmateriaal tevoorschijn. Geen zware zeehengels, maar ultralichte spinstokjes met dunne lijntjes en als aas geen zeepieren maar kleine loden kunstvisjes en haakjes met kippenveren. Wil je weten hoe deze 7e aflevering van Vis TV afloopt, kijk dan circa 10.00 uur op RTL-7 of anders de eerstvolgende zaterdag om circa 7.30 uur op RTL-4

Vis TV is een initiatief van Sportvisserij Nederland i.s.m. Tangram Media. De serie bestaat uit 12 op zichzelf staande afleveringen die zo veel mogelijk verdeeld over Nederland zijn opgenomen. Telkens zijn de uitzendingen eerst op zondagmorgen van circa 10.00 tot 10.30 uur te zien op RTL 7, waarna elke aflevering de eerstvolgende zaterdag om circa 7.30 uur op RTL 4 wordt herhaald.

Volgende week, zondag 8 mei, trekken Ed en Marco met hun penhengels de polder in op zoek naar karper.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.