WK Meervalvissen 2011

6420
23 mei 2011

Eind mei start in Spanje een nieuw groot hengelsportevenement: de World Catfish Classic. Gedurende drie dagen zullen aan de oevers van de Ebro honderd deelnemers uit zestien landen uitmaken wie van hen de beste meervalvisser is.

Foto: In aanloop naar de Catfish Classic wist Mark Huizinga al enkele fraaie meervallen op de kant te
krijgen.

Olympisch judokampioen Mark Huizinga en Hans Sissingh zullen onder de vlag van Sportvisserij Nederland aan dit evenement deelnemen.

Na de afgelopen twaalf jaar naam te hebben gemaakt met de World Carp Classic, richt de Britse organisator Ross Honey zich met zijn team en hoofdsponsor Berkley nu voor het eerst op de meerval. Geen onlogische stap, aangezien veel karpervissers tijdens hun (buitenlandse) visserij vroeg of laat met deze ‘bijvangst’ te maken krijgen. Sommigen raken er zo aan verslingerd dat ze zich volledig toeleggen op het belagen van deze oersterke vis.

De toegenomen aandacht voor het meervalvissen gaat ook aan ons land niet voorbij. De Europese meerval is bezig aan een opmars in het Nederlandse water en wordt regelmatig als bijvangst gevangen door sportvissers. Deze vis staat hier nu nog op de lijst van bedreigde diersoorten zodat er niet gericht op mag worden gevist. Momenteel wordt er onderzocht of de meerval in de Visserijwet kan worden opgenomen, zodat de deur naar een nieuwe visserij met ongekende mogelijkheden opengaat.

Dagelijks online verslag

Voorlopig moeten we voor gericht meervalvissen nog de grens over. De animo om zich aan te melden voor de eerste editie van de World Catfish Classic was dan ook groot. Zo zullen zes Nederlandse koppels aantreden, waaronder erkende specimenhunters als Ardy Veltkamp en Arnout Terlouw, en oud-hoofdredacteur van Hét Visblad Juul Steyn en zijn vismaat cabaretier Lebbis.

Onder de vlag van Sportvisserij Nederland zullen Olympisch judokampioen Mark Huizinga en Hans Sissingh aan deze wedstrijd deelnemen. Zij zullen op deze site elke dag verslag doen van dit evenement. Aangezien er alleen overdag wordt gevist – nachtvissen is op de Ebro niet toegestaan – zullen de updates ’s avonds plaatsvinden. Kijk dus vanaf 31 mei op onze site om de verrichtingen van Mark en Hans te volgen als zij een gooi doen naar de wereldtitel in het meervalvissen.

Evenement: World Catfish Classic
Datum: 31 mei t/m 3 juni 2011
Plaats: Chiprana, Spanje
Website: www.worldcatfishclassic.com

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.