Obama: 'Nu tijd om te vissen!'

8153
03 mei 2011

Als president van Amerika maak je hectische tijden mee, dat mag duidelijk zijn de afgelopen dagen.

Het ene moment voer je media-oorlog met Donald Trump, één der rijksten op aarde en mogelijk toekomstig presidentskandidaat. Het andere moment kijk je live mee naar de operatie waarbij de meest gezochte terrorist op aarde wordt gepakt: Osama Bin Laden.

Dat vraagt om ontspanning!

'Ga toch vissen'

Dat is een van de boodschappen die de Amerikaanse president aan het volk meegeeft in zijn America’s Great Outdoors programma. Hij schrijft daarin: “Onze cultuurlandschappen, historische plekken, parken, kusten, wildernis, rivieren en beken zijn geschenken die we van eerdere generaties hebben geërfd. Dit zijn plekken die ons beschutting bieden tegen de dagelijkse ratrace, onze geest verfrissen en waar we onze dierbaarste herinneringen opdoen. Dat kan zijn door met een kleinkind op je favoriete stek te gaan vissen, een wandeling te maken met een vriend of te genieten van een familie picknick in een park om de hoek.”

Die wandeling en picknick laten we uiteraard even voor wat het is, wij sluiten ons aan bij de wijze woorden van Obama voor wat betreft de sportvisserij: ga toch vissen! President Obama trekt er in zijn vrije tijd graag op uit om te gaan vliegvissen.

Goede vangst, Obama!

(foto's: White House/ Pete Souza)

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.