Volop vislessen

7604
12 mei 2011

Het is volop voorjaar en dit betekent dat de vismeesters van Sportvisserij Nederland en de hengelsportfederaties weer druk in touw zijn met het geven van vislessen op basisscholen door heel Nederland. Hierin krijgen leerlingen een biologieles over de onderwaterwereld, leren ze hoe ze op juiste wijze met de vis moeten omgaan en gaan ze onder begeleiding met een hengel naar de waterkant.


De eerste visles van dit jaar werd op de Shalomschool in Vriezenveen gegeven. De leerlingen van groep 6 van deze basisschool kregen een biologieles over vissen als afsluiting van een project over water. Het was begin april nog iets te vroeg om te gaan vissen, maar in mei gaan de twee klassen nog een middag naar de waterkant om onder begeleiding te vissen. Hieronder vind je per federatie een korte update over de vislessen in de betreffende regio.

Friesland In de regio Friesland verzorgt vismeester Peter Bodenstaff de komende tijd regelmatig vislessen namens de Sportvisserij Friesland. Peter is de eerste gecertificeerde vismeester ‘nieuwe stijl’. Dit betekent dat hij twee keer stage heeft gelopen bij een vismeester van Sportvisserij Nederland en een 'Verklaring Omtrent Gedrag' (VOG)  heeft kunnen overleggen.

Zuidwest Nederland
In Waspik zijn onder leiding van HSV de Maasmond drie vislessen gegeven. De basisscholen De Brug en Jacintaschool waren onderdeel van het stagetraject van Frans Eerhart. Hij is als vismeester en jeugdbegeleider betrokken bij twee hengelsportverenigingen in Zuidwest Nederland.
Om aan de vraag naar vislessen te kunnen voldoen, is in Zuidwest Nederland extra personeel aangetrokken. Martijn Westdorp gaat de komende tijd in het vislesprogramma meedraaien en daarnaast het andere jeugdwerk coördineren. Ook zijn er vier vismeesters bijna klaar met de vernieuwde opleiding tot vismeester (vismeester nieuwe stijl). Zij gaan de komende maanden voor hun vereniging aan de slag.

Oost-Nederland
In het federatiegebied van Sportvisserij Oost-Nederland zijn de hengelsportverenigingen uit Zwolle en Hengelo ook dit jaar weer actief met het geven van vislessen. De lessen die vorig jaar werden gegeven zijn prima verlopen en enthousiast ontvangen, zodat er ook voor dit jaar al weer de nodige lessen gepland staan.

Noordwest Nederland
In de regio Noordwest Nederland worden veel vislessen gegeven in samenwerking met het Clusius College te Alkmaar. Voor de studenten van de Sportvisacademie vormen de vislessen een onderdeel van het studieprogramma.

Groningen Drenthe
In Groningen en Drenthe is de vaste vismeesterploeg ook weer van start gegaan. Tot de zomervakantie gaan zij rond in het federatiegebied en verzorgen op enkele tientallen scholen vislessen.

Midden Nederland
In het federatiegebied van Midden Nederland wordt het jeugdwerk gecoördineerd door Ans van Heumen. Ook in deze regio staan de scholen waar vorig jaar vislessen werden gegeven weer te dringen om dit jaar weer vismeesters over de vloer te krijgen.

LimburgIn het federatiegebied van Sportvisserij Limburg heeft HSV ’t Alvertje vislessen gepland. De nieuwe vismeester Theo Hendriks gaat hier aan de slag om ervoor te zorgen dat de Limburgse jeugd op een goede en verantwoorde wijze leert te vissen.

Wil je ook een visles op jouw basisschool organiseren? Klik dan hier!

Wil jouw vereniging ook aan de slag met vislessen? Klik dan hier!

 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.