Vis TV afl 10: bot vangen vanaf het strand (video)

7844
18 mei 2011

Bot vangen is het doel van de komende aflevering van Vis TV. Dan uiteraard wel in de letterlijke zin van het woord, want een Vis TV uitzending zonder vis geeft natuurlijk geen pas. Naast de bot als targetvis, is er ook nog de stille hoop op een mooie bijvangst in de vorm van een zeebaars.

Ed en Marco melden zich daarom in de uitzending van zondag 22 mei op het strand van Kijkduin. Daar vlakbij ligt ook de zogenaamde ‘Zandmotor’; een soort van kunstmatig schiereiland dat in de toekomst moet gaan zorgen voor een natuurlijke aanwas van zand op de kust. Wat dit voor effect heeft op de visstand en de vangsten aan het strand, is nog niet helemaal duidelijk. Ed gaat in ieder geval op traditionele wijze aan de slag met twee strandhengels, terwijl Marco kiest voor een actieve en ultralichte visserij met de feederhengel die normaal op het zoete water wordt gebruikt.

Vis TV is een initiatief van Sportvisserij Nederland i.s.m. Tangram Media. De serie bestaat uit twaalf op zichzelf staande afleveringen die zo veel mogelijk verdeeld over Nederland zijn opgenomen. Telkens zijn de uitzendingen eerst op zondagmorgen van circa 10.00 tot 10.30 uur te zien op RTL 7, waarna elke aflevering de eerstvolgende zaterdag om circa 7.30 uur op RTL 4 wordt herhaald.

Volgende week zondag 29 mei gaat ons presentatieduo in de elfde aflevering van Vis TV 2011 achter de zeelt aan.

-> Meer Vis TV en uitzendingen terugkijken

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.