Nederlands team in de startblokken voor aftrap EK in Polen

5653
25 jun 2011

Het Nederlands team zoetwatervissen is er klaar voor! Tussen 10.00 en 14.00 uur wordt de eerste wedstrijd van het EK gevist aan een kanaal bij het Poolse stadje Opole. Onder prima weersomstandigheden, 20 graden en half bewolkt, zullen Jan van Schendel en zijn mannen het moeten gaan doen vandaag.

Afgelopen week is er iedere dag getraind aan het kanaal in Opole om het parcours zo goed mogelijk in kaart te krijgen. En dat was nodig ook, want er werd nauwelijks vis gevangen. Van Schendel: “Het komt echt op details aan, je kunt het bijna een wiskundewedstrijd noemen. Dit EK wordt het meest onvoorspelbare toernooi ooit.” Hoewel het dus alle kanten op kan gaan verwacht de bondscoach veel van de toplanden Engeland, Italië, Frankrijk en België. “Ik verwacht dat uit dit rijtje de winnaar komt. Zij zijn allemaal net iets beter georganiseerd en beheersen bepaalde technieken net iets beter.”

Ook de laatste training gisteren in Polen verliep voor de meeste landen teleurstellend. Op wat kleine grondelingen en alvers na werd er nauwelijks gevangen. “Zelfs de kleine vis is gedurende de week verzadigd geraakt. Het komt echt aan op grammenwerk vanmiddag.”

Klik hier voor de Poolse website met allerlei filmpjes

Sportvisserij Nederland wenst het team zoetwatervissen veel succes dit weekend!

 

Hoofdsponsor Wedstrijden Zoet Senioren


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.