Tweede Wedstrijd TC Feedervissen

5187
04 jul 2011

Visten de 57 topvissers van de Nationale Topcompetitie Feedervissen hun eerste wedstrijd twee weken geleden in het Friese Prinses Margrietkanaal (zie foto), voor hun tweede viswedstrijd op zondag 10 juli a.s. gaan ze naar het kanaal Gent-Terneuzen nabij Westdorpe in Zeeuws Vlaanderen.

Plaats van samenkomst vooraf en de prijsuitreiking nadien is Café De Baeckermat in Westdorpe en ook deze tweede wedstrijd is na een voorbereiding van een uur van 10.00 tot 15.00 uur.

Was het in het Prinses Margrietkanaal veelal belangrijk om dicht tegen de overliggende oever te vissen, in het circa 150 meter brede kanaal waar nu gevist wordt zal dat niet lukken. Men moet nu meer zoeken naar taluds en andere (on)effenheden in het tot wel 12 meter diepe scheepvaartkanaal. Een regelrechte uitdaging voor zelfs de meest ervaren feedervissers.

Over de visstand hoeft men zich minder zorgen te maken, want die is zondermeer goed met brasem, voorn, baars en zelfs een gerede kans op harder die het hier in het licht brakke water prima naar de zin heeft.

In Nederland is de feederhengel al enkele decennia bijzonder populair bij wedstrijdvissers. Dat leidde enkele jaren terug tot selectiewedstrijden vrije hengel gevolgd door een officieel NK en dit jaar de door Evezet gesponsorde Nationale Topcompetitie Feedervissen en het eerste officiële Wereldkampioenschap Feedervissen. Bij deze feederwedstrijden zijn de nieuwste ontwikkelingen zoals methodfeeders en haken met het aas op een ‘hair’ nog niet toegestaan en moet het aas zoals bij alle officiële nationale en internationale viswedstrijden op de haak worden geregen.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide