Verslag training Meerlandenwedstrijd Zoetwatervissen

4198
08 jul 2011

Kwamen we in het verleden nog al eens voor vreemde verassingen te staan als de 6 landen wedstrijd door onze Zwitserse vrienden werd georganiseerd, moet ik zeggen dat ze dit jaar een prachtig meer hebben uitgezocht in de buurt van Courtavon, net over de Zwitserse grens in Frankrijk.

 Het meer bevat een goed bestand aan voorn en blieken plus nog een behoorlijk bestand aan karpers.
De eerste trainingsdagen werden onder warme zonnige omstandigheden gevist. Het leverde aardige netjes vis op: rond 3 kg voorn en blieken. De vissers die het geluk hadden om karper te vangen kwamen tijdens de trainingen tot maximaal 8 kg vis. De vis werd gevangen op de 11 meter lijn en op 13 meter. De matchhengel werd met name ingezet om een karper te vangen op ongeveer 30 meter uit de oever.
De waterdiepte varieert nogal van ondiep in vak A ca. 1 meter tot ongeveer 2,5 meter in vak E. Vandaar dat Frans van Berkel op dit moment nieuwe tuigen zit te knopen omdat hij vak E heeft geloot. Het weer is omgeslagen en er wordt regen verwacht tijdens de wedstrijd. Na een prima trainingsweek zijn de mannen klaar voor de wedstrijd en zullen we kijken hoe we het er vanaf brengen op dag 1.

Willem Raven

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide