Nederlandse ploeg op gedeelde tweede plaats na 1e dag Meerlandenwedstrijd

3804
08 jul 2011

Na de eerste dag staat de Nederlandse ploeg op de tweede plaats achter de sterk vissende Luxemburgse ploeg. De Luxemburgers staan na de eerste dag met 13 punten aan kop gevolg door 3 ploegen met 17 punten namelijk de Zwitsers, Italianen en de Nederlanders die door het hoogste vanggewicht op de tweede plaats staan.

Verslag 1e dag
De Nederlandse ploeg wist veruit de meeste visjes te vangen vandaag, met name kleine voorntjes. Er is door de Nederlandse ploeg op 2 afstanden gevoerd op 11 meter met gross gardons en etang met leem en op 13 meter mais en hennep voor het lokken van de karpers.

Bij 3 van de vijf liep het redelijk tot goed en visten Frans van Berkel, Stefan Altena en Jan Grijpstra een 2 in het vak. Bij Luc de Werd en Jack Valkenburg kwam de grote vis niet op de stek en visten ze respectievelijk een 6 en een 5. De Italiaanse ploeg had een andere aanpak en gebruikte geplakte maden en vingen mooie blieken en zelfs een enkele brasem. De Luxemburgers hadden een prima loting, maar wisten ook de grote vissen te vangen en staan terecht eerste na de eerste dag.
Het wel en niet vangen van de af en toe grote karpers is erg bepalend en kan voor verrassingen op de tweede dag zorgen. De Nederlandse ploeg is nog vol goede moed en zal morgen alles op alles zetten om de Luxemburgers nog te achterhalen en de rest voor te blijven.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide