Zomer: tijd om te vissen!

6427
19 jul 2011

De zomerperiode is hét moment om eropuit te trekken. Op vakantie, een dagje weg of ’s avonds na het werk er nog even op uit. Natuurlijk mogen de hengels daarbij niet ontbreken, want Nederland is een uniek sportvisparadijs.

Met de VISpas – hét landelijke visdocument – ligt al vrijwel om de hoek een schat aan vismogelijkheden voor het grijpen

Grote rivieren, kleine rivieren, een indrukwekkende delta, (veen)plassen, meren, slot- en fortgrachten, sloten, sierwateren en polders. In het kleine Nederland vind je een ongekende diversiteit aan fraai en prima toegankelijk viswater. Dat water herbergt ook nog eens een zeer divers en indrukwekkend visbestand. Bovendien kan ruim 80% van al het water ook nog eens tegen een belachelijk lage prijs worden bevist.

Voor een paar tientjes koop je de VISpas en mag je met dit wettelijk verplichte document een heel jaar lang in vrijwel alle binnenwateren vissen. Voor het vissen langs het overgrote deel van de kust is geen visdocument vereist.

Snel aan de slag

De aanschaf van de VISpas is een fluitje van een cent. Je stapt simpelweg een hengelsportzaak binnen, meldt je aan als lid van de plaatselijke hengelsportvereniging en je kunt aan de slag. Dan is het vervolgens vooral een kwestie van keuzes maken. Vissen op brasem, ruisvoorn, blankvoorn, zeelt en snoek in de karakteristieke Hollandse polders, meren en kanalen.

Of gericht vissen op snoekbaars, baars, barbeel, winde of roofblei in de grote rivieren. Je kunt er ook voor kiezen om naar de kust te gaan en vanaf dijk, havenhoofd of strand een zeebaars, makreel, geep, fint, tong en bot proberen te vangen.

Meer weten?

Voor meer informatie over de VISpas en de regelgeving in Nederland ga je naar www.vispas.nl. Daar vind je antwoord op vrijwel alle mogelijke vragen omtrent de VISpas. In de talloze Nederlandse hengelsportwinkels kunnen ze je daarnaast alles vertellen over de lokale vismogelijkheden.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide