Nederland naar 12 WK's Sportvissen in Italië

6812
25 aug 2011

Voor de Wereldkampioenschappen Sportvissen die 28 augustus 2011 in Italië van start gaan, heeft Nederland zich voor maar liefst 12 verschillende disciplines ingeschreven. Er gaat dus een enorme oranje sportviskaravaan richting diverse parcoursen in Italië. Tijdens de opening op zondagmiddag 28 augustus in Florence worden alle 349 teams uit 56 landen gepresenteerd.

Zo is er als te doen gebruikelijk het WK Zoetwatervissen met vaste hengels en werphengels voorzien van dobbers. En daarvoor heeft Sportvisserij Nederland zowel een heren seniorenteam, een damesteam, een veteranenteam als juniorenteams onder de 18 jaar en onder de 22 jaar geselecteerd, maar is er voor het eerst ook een team dat meedoet aan het WK Feedervissen.

Tel daarbij de teams – mannen, vrouwen en junioren - die zeevissen vanaf de kust maar ook vanaf boten en last but not least onze vliegvissers en afstandwerpers (casting) en je hebt een afvaardiging om trots op te zijn en die bijna doet denken aan de Olympiade.

Dat onze deelname aan dit WK een geweldige voorbereiding met zich meebracht, moge duidelijk zijn. Laten we hopen dat dit alles zich uitbetaalt in een aantal prachtige overwinningen of anders toch in ieder geval enkele podiumplaatsen. Volgende week weten we meer.

Maar wilt u tussentijds op de hoogte blijven van de Nederlandse en uiteraard overige resultaten in Italië, kijk dan steeds op onze website www.sportvisserijnederland.nl waar het Wereldkampioenschap van dag tot dag wordt bijgehouden. Ook op de Italiaanse website http://www.sfwc2011.it/eng/discipline.html kunt u volop informatie omtrent dit WK vinden.

Hier alvast een blik op één van de zojuist, voor het WK Junioren U18, volgepakte transportbussen van Sportvisserij Nederland.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide