NK Feedervissen bij Tiel

4827
04 okt 2011

Zaterdag 8 oktober a.s. organiseert Sportvisserij Nederland het Nationaal Kampioenschap Feedervissen aan het Amsterdam-Rijnkanaal bij Tiel. Het parkoers ligt aan de noordoostzijde van het kanaal tussen de N-835 en de N-320 en er doen een kleine honderd top-feedervissers uit alle delen van het land mee aan dit NK dat wordt gevist volgens het internationale reglement van de Confédération International de la Pêche Sportive, kortweg CIPS.

Van 9.00 tot 10.00 uur mogen de deelnemers zich op hun visplaatsen voorbereiden, waarna om 10.00 uur het beginsignaal klinkt en er tot 15.00 uur wordt gevist in het plaatselijk circa 80 meter brede en meer dan zes meter diepe kanaal.

Berichten spreken van betere vangsten in het Amsterdam-Rijnkanaal dan de afgelopen paar jaar het geval was en ook over meer voorn en brasem. Al domineren op veel plekken wel de groeiende aantallen uitheemse grondels. Uiteraard tellen deze laatsten mee voor de uitslag en kunnen ze derhalve toch belangrijk zijn.

Direct na afloop van de wedstrijd wordt de vangst gewogen en genoteerd en weer onbeschadigd teruggezet, waarna om 16.45 uur de prijsuitreiking volgt in het clubgebouw van HSV De Brasem aan de Meidoornstraat in Tiel.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide