Hét Visblad online - november 2011 (video's)

7533
20 okt 2011

We gaan alweer de laatste dagen van de maand oktober in. Kortom, hier is ‘ie dan: het nieuwe Visblad! In dit novembernummer, dat – afhankelijk van hoe fanatiek jouw eigen postbode is – vandaag, morgen of overmorgen bij je op de deurmat ploft, vind je weer een hoop interessant leesvoer.

Gecombineerd met onderstaand kijkplezier in de vorm van twee nieuwe video's kun jij geheid fris en geïnspireerd de maand november in!

VRAAG HET AAN ED – SPINNERS MAKEN

De waterplanten sterven in rap tempo af en veel wateren raken langzaamaan weer ‘waterplantenvrij’. Kortom, het snoekseizoen is officieus weer van start gegaan! Kunstaasvissers adviseren wij trouwens om deze maand weer eens die ‘good old’ spinner van stal te halen. Die heb je vast nog wel ergens liggen, en anders jouw hengelsportwinkelier nog wel. Al is het nog veel leuker om je spinners zelf te maken. Hoe dat precies gaat, wou abonnee en snoekvisser Jord Klijn uit Leiden dolgraag weten. De beslissing dat Ed deze maand naar Leiden zou afreizen, was dus snel genomen. Hieronder de video van deze dag. In het bijbehorende artikel in Hét Visblad worden alle stappen nog eens haarfijn in tekst en beeld uitgelegd.

VISBLAD TV – ‘STRUINEND’ STATISCH KARPERVISSEN

Voor de tweede video gingen we op pad met ‘karpercrack’ Hans van den Brink. Zoals je in het bijbehorende artikel kunt lezen, vist Hans het liefst met steunen, piepers, vastlood montages en boilies – ook wel ‘statisch karpervissen’ genoemd’ – maar geeft hij daar wel een geheel eigen draai aan. In feite vist hij heel actief met dit ‘statische’ materiaal, vergelijkbaar met het penvissen, waarbij je ook veel plekjes afvist. Dat deze aanpak Hans geen windeieren legt, blijkt wel uit de onderstaande, kersverse, en gloednieuwe aflevering van Visblad TV:

ANDERE ARTIKELEN

Was dit het dan? Welnee. Ook de rest van het novembernummer van Hét Visblad staat weer bol van het lees- en kijkplezier. Zo doet Emiel van Dijk alle ins & outs van het vissen vanuit de bellyboat uit de doeken en laat Ed Stoop zien dat je ook met de vaste stok kunt ‘feederen’, oftewel een voerkorfje kunt gebruiken. Verder gaat Peter Elberse in op de vliegvisserij op forelvijvers, is het in de ‘Hotspots uit de VISpas’ deze maand de beurt aan het Hilversums Kanaal en zijn wij van de redactie op onderzoek uitgegaan wat betreft het toegenomen aantal vangstmeldingen van zeeforellen langs onze eigen kust.
Uiteraard ontbreken ook de rubrieken Visveiligheid met Kraal (ditmaal over de onthaakmat), Visnieuws, Vismail, Spraakwater, De Vuurdoop, Verenigingsnieuws, Wedstrijdnieuws, Visfotostrip en de Nieuw In De Rekken. Genoeg te lezen dus!

ABONNEMENT

Heb je nog geen abonnement op Hét Visblad? Jammer, maar gelukkig is dat makkelijk op te lossen door hier te klikken! Voor nog geen twaalf euro per jaar ontvang je twaalf nummers van Hét Visblad plus een welkomstgeschenk, en ben je iedere maand op de hoogte van het laatste nieuws uit de sportvisserij.

ARCHIEF

Visblad TV (video's)

Vraag het aan Ed (video's)

Karpervissen

Roofvissen

Vliegvissen

Witvissen

Zeevissen

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide