Visstekken Maas in de Visplanner

39768
08 nov 2011

De bereikbaarheid en toegankelijkheid van de Maas is in sportvisserijkringen een regelmatig terugkerend onderwerp van gesprek.

Sportvisserij Limburg is daarop aan het werk gegaan om de visstekken langs de Maas te inventariseren. De resultaten van deze inventarisatie kun je bekijken op www.visplanner.nl.

Op sommige delen van de Maasoever zijn natuurterreinen ontstaan, natuurverbindingszones ontwikkeld en is dientengevolge het beheer van de oever gewijzigd. Dit heeft tot gevolg gehad dat visstekken waar je enige jaren geleden nog met de auto tot aan de waterkant kon komen, nu afgesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer.

De visstek zelf is vaak nog wel intact, maar alleen via een onverhard pad te bereiken. Gelukkig zijn er ook nog heel wat visstekken die in de buurt van een openbare weg liggen of die met een geringe loopinspanning te bereiken zijn.

Inventarisatie

Om meer inzicht te krijgen in hoe het nu werkelijk is gesteld met de visstekken en waar deze exact liggen, is in de zomer van 2010 de gehele Limburgse Maas op bereikbaarheid en toegankelijkheid geïnventariseerd en in kaart gebracht. Daarbij is tevens aangetekend hoe je de visstek in kwestie kunt bereiken en welke knelpunten je als sportvisser op weg naar het water mogelijk tegenkomt.


Veel visstekken bij de Maas, met veel stekinformatie, routebeschrijving en meer!

In totaal zijn 97 visstekken bekeken en beschreven. Vervolgens zijn de stekken gedigitaliseerd en van een beschrijving en foto’s voorzien.

Visplanner

Al deze stekken zijn terug te vinden op www.visplanner.nl. Klik op deze site in de linkerkolom bij ‘vis voorzieningen!’ het icoontje ‘visstekken’ aan. Zoom vervolgens in op de Maas en de plek waar je extra informatie over wenst. Door op het ‘dobbertje’ dat verschijnt te klikken, kun je lezen hoe de visstek te bereiken is.

Via de knop ‘meer info’ krijg je de volledige beschrijving van de visstek met een situatieschets aangevuld met een of meerdere foto’s van die visplek.

Deze informatie is op eenvoudige manier te printen door op de daarvoor bestemde knop te drukken. Van bijna honderd visstekken langs de Limburgse Maas is op deze wijze informatie via de ‘visplanner’ op te vragen. Veel succes bij de digitale zoektocht naar je ideale visstek!

Bron: Sportvisserij Limburg

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide