Finale Topcompetitie Feedervissen Amsterdam-Rijnkanaal bij Tiel

5726
01 nov 2011

Komende zaterdag 5 en zondag 6 november organiseert Sportvisserij Nederland de laatste twee van in totaal vier feederwedstrijden van de Nationale Topcompetitie Feedervissen 2011, of te wel de finale, in het Amsterdam-Rijnkanaal bij Tiel. Het parkoers zal deze keer liggen tussen de Rooyensteinse Brug (N835) en de brug over de provinciale weg N 320 aan de noordzijde van het kanaal.

Beide dagen start de voorbereiding van de wedstrijd om 9.00 uur en wordt er gevist van 10.00 tot 15.00 uur. Aan de wedstrijden doen 57 feedervissers met een speciale licentie mee en 12 dagdeelnemers die vissen voor een van de mooie dagprijzen. Voorts wordt er gevist volgens het internationale reglement van de FIPS-ed waarbij alleen voerkorven en werplood zijn toegestaan die bij eventuele lijnbreuk zo van de lijn kunnen glijden zodat de vis er geen hinder van ondervindt.
Sponsor van de Nationale Topcompetitie Feeder: 


In Nederland is de feederhengel al enkele decennia bijzonder populair bij wedstrijdvissers. Dat leidde enkele jaren terug tot selectiewedstrijden feedervissen gevolgd door een officieel NK en dit jaar de Topcompetitie en het eerste officiële wereldkampioenschap in Italië. Zoals bekend behaalde Nederland daar een prachtige derde plaats. Uit de beste 50 feedervissers van deze Topcompetitie zullen de coaches uiteindelijk de vissers kiezen die straks deelnemen aan het WK Feedervissen 2012 in België. Zo dicht bij huis moeten ook daar goede kansen liggen voor het Nederlandse feederteam.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide